Ν. Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες» οι θεωρίες της κυβέρνησης ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα

Ν. Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες» οι θεωρίες της κυβέρνησης ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρενέβη στη συζήτηση και καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «ψεκασμένες θεωρίες» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών της Ν.Δ. ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Η παράταξή σας είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία. Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί οι Ελληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε πως «από χθες το βράδυ αναμασούν αυτούς τους ισχυρισμούς χωρίς να δίνουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα», ενώ υποστήριξε ότι τα κίνητρα της Χαριλάου Τρικούπη είναι αξιακά και όχι καθεστωτικά.

Παράλληλα, καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, υποστηρίζοντας πως άλλα είπε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη κι άλλα στην ομιλία του στη Βουλή αργά το μεσημέρι.

«Αφήστε τη γλώσσα Βελόπουλου και απαντήστε σε τρία καθαρά ερωτήματα: Ποιος πήρε το υλικό, ποιος το χάλκευσε και ποιος το διοχέτευσε, από τις πρώτες ώρες στο Πρώτο Θέμα;», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. Αναρωτήθηκε δε αν ήταν το μακρύ χέρι του Μαξίμου και τόνισε: «Μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για καιρό αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους για πάντα».

Υπενθυμίζεται πως και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, ζήτησε από την κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που «θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο». Μιλώντας στον ρ/σ Talk Radio 98.9, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είπε ότι «πέρυσι, όταν βγήκαν τα ηχητικά, δεν γνωρίζαμε ότι ήταν παραποιημένα» και πως «όταν ο τότε μηχανοδηγός και πρόεδρος του συλλόγου μηχανοδηγών του ΟΣΕ, ο κ. Γενιδούνιας, έλεγε ότι αυτά τα ηχητικά δεν μπορεί παρά να είναι αλλοιωμένα, όλοι ”έπεσαν να τον φάνε” και τον λοιδορούσαν».

Κόντρα για «τα περί αγωγού φυσικού αερίου»

Νωρίτερα, αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπου Μαμουλάκη μετά τη δήλωση του πρώτου ότι ένας από τους λόγους που «έπεσαν χώματα και χαλίκια» στα Τέμπη ήταν και ο «αγωγός φυσικού αερίου» στον τόπο του δυστυχήματος. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ο υπουργός ανέφερε ότι «όσοι μιλούν για μπαζώματα “είναι για τα μπάζα”» τονίζοντας ότι «δεν έπεσε ούτε ένα εκατοστό τσιμέντου». Σύμφωνα με τον ίδιο, «έπεσαν χώματα και χαλίκια προκειμένου να γίνουν δρόμοι ώστε να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία το σημείο. Επίσης στον τόπο του δυστυχήματος υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος για λόγους ασφαλείας καλύφθηκε με χαλίκια». «Αυτά είναι τα μπαζώματα», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπος Μαμουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει το «ψέμα περί αγωγού φυσικού αερίου». «Το επιστρατεύσατε οψίμως ως επιχείρημα. Ψέμα γιατί προφανώς ξέρετε από το δίκτυο της ΔΕΣΦΑ ότι κανένα δίκτυο φυσικού αγωγού δεν περνάει κάτω από τον αγροτικό δρόμο, ο οποίος ήταν το σημείο που ορίσθηκε από το συντονιστικό για να φτάσουν στο σημείο μηδέν. Ψέμα λοιπόν αυτό και πρέπει άμεσα να το ανακαλέσετε» είπε ο κ. Μαμουλάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή