Θεωρείο: Ενόχληση για Ερντογάν

Θεωρείο: Ενόχληση για Ερντογάν

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Επισήμως, η κυβέρνηση λέει πως το πρόγραμμα δεν έβγαινε, κάτι που ισχύει αφού στις 5 Απριλίου αρχίζει το συνέδριο της Ν.Δ. Ανεπισήμως, ωστόσο, υπάρχει ενόχληση καθώς ανακοινώθηκε νωρίτερα η επίσκεψη Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, που θα γίνει στις 9 Μαΐου, από το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη, που ήταν πιθανό να γίνει στις 4 Απριλίου. Και η ενόχληση μαζί με το δύσκολο πρόγραμμα ήρθαν και έδεσαν.

Πιθανοί αντικαταστάτες

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες, λίγο πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού, η είδηση πως δύο πολύ στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Γιάννης Μπρατάκος, παραιτήθηκαν λόγω της συμμετοχής τους σε κοινωνική εκδήλωση. Οπως μου το περιέγραψε πηγή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές της Ν.Δ. «βρίσκονταν σε σοκ», μια και η διπλή παραίτηση είναι ο πιο ισχυρός σεισμός που έχει δεχτεί το Μαξίμου από το 2019. Την ίδια ώρα φημολογούνταν οι πιθανοί αντικαταστάτες τους, με τον Μάκη Βορίδη να ακούγεται για τη θέση Παπασταύρου και τους Γιώργο Μυλωνάκη και Μιχάλη Μπεκίρη για τη θέση του Μπρατάκου.

Πέτυχε τον στόχο

Από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, πάντως, εκείνος που φάνηκε να επιτυγχάνει απολύτως τον στόχο του ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η δεδομένη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη του έδωσε τη δυνατότητα να «παίξει μόνος του» ως βασικός αντιπολιτευτικός πόλος εναντίον της κυβέρνησης, αντιπαρατιθέμενος με τους κορυφαίους υπουργούς. Το παραπάνω μένει να μετρηθεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις, καθώς ένα βασικό διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι ποιος θα πάρει τη δεύτερη θέση και μαζί την εντολή να είναι ο βασικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συσπείρωση

Από την άλλη, βέβαια, και η Νέα Δημοκρατία πέτυχε κάτι που επιθυμούσε από το τριήμερο στη Βουλή: να αυξήσει τη συσπείρωσή της. Ενδεικτικό είναι πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας Καραμανλή κάτω στα έδρανα βρίσκονταν και οι τρεις βουλευτές που τον είχαν «αδειάσει» τις προηγούμενες ημέρες, οι Γιώργος Σταμάτης, Φίλιππος Φόρτωμας και Λευτέρης Κτιστάκης. Ο πρώτος, μάλιστα, είχε δεχτεί τις προηγούμενες ημέρες αρκετές συστάσεις από το εσωτερικό της Ν.Δ. για τη φράση του περί αυτοκτονίας, καταλαβαίνοντας και ο ίδιος ότι η αποστροφή του ήταν ακραία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή