Εντός και Εκτός: Η γραβάτα, το ουίσκι και τα λάθος κεράκια του Στέφανου

Εντός και Εκτός: Η γραβάτα, το ουίσκι και τα λάθος κεράκια του Στέφανου

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Τα λάθος κεράκια στην τούρτα που έσβησε, καθώς κλείνει τα 36 και όχι τα 35, δεν πτόησαν τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος γιόρτασε με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, τον πατέρα του, τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τη μοίρα του τα γενέθλιά του σε ουζερί της Θήβας. Είχαν προηγηθεί η ορκωμοσία του και η παρέλαση μέσα στο στρατόπεδο, στη δεύτερη σειρά της μοίρας. Ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαιτέρως συγκινημένος, αφού και ο ίδιος είχε υπηρετήσει τη θητεία του στο ίδιο μέρος πριν από 50 χρόνια. Κάνοντας μια μικρή βόλτα στη Θήβα, ο Στέφανος Κασσελάκης δέχτηκε δώρα, όπως μια γραβάτα, ενώ στο μαγαζί που γιόρτασε τα γενέθλιά του ένα στρατιώτης του χάρισε ένα ουίσκι. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους που από το πρωί ήταν μαζί του στη Θήβα. Τους αποκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα θα πάει περιοδεία στην Κρήτη, ότι θα επιμείνει στο θέμα των διεθνών παρατηρητών και πως τον χτυπάνε διότι βλέπουν ότι ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Χθες το βράδυ, κάλεσε εργαζομένους του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και βουλευτές του κόμματος σε γνωστό μπαρ στου Ψυρρή. Μετά το τέλος της άδειας, ο κ. Κασσελάκης θα επιστρέψει στο στρατόπεδο της Θήβας για να πάρει το απολυτήριό του και θα κλείσει οριστικά ο κύκλος της στρατιωτικής θητείας, ώστε να αφοσιωθεί πλήρως στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Στον απόηχο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, η υπόθεση των Τεμπών συντηρείται στο προσκήνιο με ενέργειες που ενέχουν και πολιτική χροιά. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία), που πρωταγωνίστησε σε αρκετές συγκρουσιακές στιγμές της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της Δικαιοσύνης. Οπως ανέφερε, «τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή τα πρακτικά των τριών ημερών συνεδρίασης της Βουλής και όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν, που θεωρώ αποκαλυπτικότατα για παραμέτρους του εγκλήματος». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει και νέα βέλη για τη διαδικασία στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι παρασιωπήθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης παραίτησε δύο μέλη της κυβέρνησης. «Ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής να το ανακοινώσει θεσμικά όπως είναι υποχρέωσή του, διότι υπάρχει μεταβολή στη σύνθεση της κυβέρνησης, και αρνήθηκε να το κάνει με τις γνωστές ειρωνίες που ακούσατε όλοι», είπε.

Ο ΤΟΠΟΣ

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στο Α΄ Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Το φέρετρο του εκλιπόντος ήταν καλυμμένο με ποντιακή σημαία, ενώ το «παρών» έδωσε τιμητικό άγημα Ποντίων, που συνόδευσε το φέρετρο στον χώρο ταφής υπό τους ήχους ποντιακής λύρας. Παρόντες στην κηδεία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παύλος Χρηστίδης, αλλά και ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Νίνα Κασσιμάτη. Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ήταν επικεφαλής της ομάδας των «Ιταλών» του ΠΑΣΟΚ. Ηταν μέλος του ΠΑΚ επί χούντας και ένας από τους συντάκτες της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ. Το όνομά του συνδέθηκε με την προσπάθεια αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας και το 1994 η Βουλή υιοθέτησε την πρότασή του για καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Η ΑΤΑΚΑ

Οτι ο ∆ημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται στην Κύπρο και γι’ αυτό απουσίαζε προχθές από τη Βουλή, ενημέρωσε η στήλη χθες. Μπορεί η χθεσινή ημέρα να ήταν φορτωμένη με συναντήσεις και επαφές με τα κόμματα της Κύπρου, όμως η προσοχή του γ.γ. ήταν στραμμένη και στις εξελίξεις στην Ελλάδα, τις οποίες ο κ. Κουτσούμπας δεν παρέλειψε να σχολιάσει. Ειδικότερα, παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, ο γ.γ. του ΚΚΕ διακρίνει ότι «διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ιδιαίτερα της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη» Τέμπη, ακρίβεια, ανεργία, προβλήματα στη δημόσια υγεία, στην παιδεία, εμπορευματοποίηση των πανεπιστημίων, προβλήματα των αγροτών είναι, μεταξύ άλλων, αυτά που τροφοδοτούν το κύμα αμφισβήτησης, όπως πρόσθεσε. Και υπογράμμισε ότι «η γνήσια αντιπολίτευση βρίσκεται στους δρόμους και το ΚΚΕ βρίσκεται εκεί στους δρόμους του αγώνα, να παλέψει μαζί με όλο τον λαό, καλώντας τον σε συμπόρευση μαζί του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δώσουμε και όλες τις επόμενες μάχες».

Η ΚΡΙΤΙΚΗ

Στροφή στην καθημερινότητα για τη Νέα Αριστερά μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας. Η κριτική τους προς την κυβέρνηση εστιάσθηκε χθες στον κατώτατο μισθό, για τον οποίο το κόμμα αναφέρει ότι «απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες» και ότι «δεν μπορεί να αντισταθμίσει το κόστος ζωής, που έχει εκτιναχθεί από τον πληθωρισμό της απληστίας και την αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή