Η «ακτινογραφία» των ευρωυποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Η «ακτινογραφία» των ευρωυποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρώην βουλευτές, οι καθηγητές πανεπιστημίου και η εκπροσώπηση του life style στη μάχη των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

208 πρόσωπα θα διεκδικήσουν 35 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγούν στη μάχη της 9ης Ιουνίου. Οπως είχε δημοσιεύσει πρώτη η «Κ», πέντε ακόμη υποψηφίους θα προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ex officio θα συμπεριληφθούν οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Ελενα Κουντουρά. Αν δεν κρύβει κάποιον «άσο» στο μανίκι του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη συμμετοχή της Σοφίας Μπεκατώρου, η λίστα που έχει παρουσιαστεί έως τώρα δεν προκάλεσε κάποια μεγάλη έκπληξη. Η ολυμπιονίκης, που το όνομά της συνδέθηκε με το κίνημα «metoo», είναι το πρόσωπο που έχει συζητηθεί πιο πολύ. Τους επιτελείς της Κουμουνδούρου εντυπωσίασε το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για την πρόθεσή της να κατέβει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλώς υπέβαλε το βιογραφικό της.

Από την Κουμουνδούρου εκτιμούν πως οι συμμετοχές εμφανίζουν μια πολυσυλλεκτικότητα και υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ανάμεσα στα βιογραφικά που έχουν κατατεθεί πολλά που είναι εξαιρετικά. 13 καθηγητές πανεπιστημίου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και πάνω από δέκα υποψήφιοι διδάκτορες. Η πρώτη «ακτινογραφία» της λίστας δείχνει πως συμπεριλαμβάνονται 18 μηχανικοί, 19 δικηγόροι – νομικοί, 15 ιατροί, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες, φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες κ.λπ. Δέκα δημοσιογράφοι θα δώσουν τη μάχη των προκριματικών, με τον Δημήτρη Παπανώτα και τον Δημήτρη Πανόπουλο να αποτελούν τους εκπροσώπους των life style εκπομπών που έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή. Ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, πρώην παίκτης του «Survivor», δήλωσε επίσης συμμετοχή, καθώς και ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, που είχε προταθεί και ως υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων.

Από την πολιτική σκηνή, μεταξύ των στελεχών και των πρώην βουλευτών που επιθυμούν να μετακομίσουν στις Βρυξέλλες είναι οι Δώρα Αυγέρη, Γιώργος Τσίπρας, Νικόλας Φαραντούρης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μάριος Κάτσης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αννα Βαγενά, Ελένη Αυλωνίτου, Ευάγγελος Αντώναρος. Υποψήφια και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, απόστρατη αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Στις 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Σε προεκλογικό πλέον περιβάλλον, η αντιπολιτευτική ατζέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει. Για το θέμα των Τεμπών παρέμβαση έκανε και χθες ο κ. Κασσελάκης με αφορμή την έφοδο της αστυνομίας στον ΟΣΕ. «Δηλαδή ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, που διαβεβαίωνε πως οι ανακριτικές αρχές είχαν τα πρωτότυπα ηχητικά στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή, έλεγε ψέματα;». Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει την περιοδεία του στην Κρήτη, που θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή