Οι επόμενοι σταθμοί για Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Οι επόμενοι σταθμοί για Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Οι περιοδείες που προγραμματίζουν έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου με στόχο τη δεύτερη θέση

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξήντα πέντε ημέρες πριν ανοίξει η ευρωκάλπη, δεν είναι μόνο τα προγράμματα των κομμάτων, οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες τις οποίες θα πάρουν σε κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο που θα παίξουν ρόλο στο αποτέλεσμα. H παρουσία των αρχηγών και οι περιοδείες που θα κάνουν, κυρίως εκτός Αθηνών, θα είναι καταλυτικές για τη διαμόρφωση των συσχετισμών. Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης έχουν ήδη κάνει τους σχεδιασμούς τους, καθώς η σύγκρουση για τη δεύτερη θέση, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι σφοδρή. Το πρώτο κοινό σημείο που θα έχουν είναι η παρουσία τους την ερχόμενη εβδομάδα στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. Πιθανότατα την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και την Παρασκευή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναπτύξουν τις στρατηγικές τους σε σχέση με την οικονομική και την εξωτερική πολιτική.

«Θαλασσινός αέρας» θα φυσήξει και στα δύο στρατόπεδα. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται ήδη στην Κρήτη και θα περιοδεύσει στους τέσσερις νομούς μέχρι τη Δευτέρα. Οσον αφορά το πρώην «κάστρο» του κόμματος από το 2012 έως και το 2019, είναι μεγάλο στοίχημα –λόγω και καταγωγής– να του αλλάξει χρώμα στον χάρτη. Ή, τουλάχιστον, ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει πως έχει μια δυναμική και να ξεπεράσει το κακό αποτέλεσμα του καλοκαιριού. Την τακτική που ακολούθησε στο Κερατσίνι με τις ερωτήσεις του κόσμου σκοπεύει να την εφαρμόζει συνεχώς. Αυτό έκανε και χθες σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης των Χανίων. Κατά την άφιξή του στο νησί δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο συμπαγής από ποτέ, είναι ανανεωμένος, στο ιδεολογικό του στίγμα είναι ξεκάθαρος και αρχίζουμε την πορεία μας για τις ευρωεκλογές». Οπως έγινε γνωστό, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει και μια «ναυτική εβδομάδα» στις 20-28 Απριλίου. Με σκάφος και τον Ευάγγελο Αποστολάκη θα βρεθούν στα Δωδεκάνησα, στο Βόρειο Αιγαίο και στις Κυκλάδες. Στην Κω στις 24 του μήνα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Υγεία.

Νησιωτική αύρα, όμως, ετοιμάζεται να πάρει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να βρεθεί στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στις Κυκλάδες. Το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο κατέγραψε ποσοστό σχεδόν 12,5% στο νοτιοδυτικό Αιγαίο και στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως η μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (14%) μπορεί να καλυφθεί. Εμφαση θα δώσει ο πρόεδρος στις μεγάλες πόλεις και σε «θεματικές εξορμήσεις», με δεδομένο πως το κόμμα εμφανίστηκε στις τελευταίες κάλπες αδύναμο στα αστικά κέντρα, σε αντίθεση με την περιφέρεια. Για τη Δευτέρα προγραμματίζεται στελέχη του κόμματος πανελλαδικά να επισκεφθούν νοσοκομεία της χώρας, ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί σε μονάδα νοσηλείας στην Αθήνα. Την Κυριακή θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή και θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει να βρεθεί και εκτός των τειχών. Θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της ομογένειας στις 13-16 Απριλίου, δίνοντας έμφαση στην ψήφο των ομογενών. Δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και την Ουάσιγκτον, ενώ θα ψηφίσει ηλεκτρονικά για τις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο (14 Απριλίου), αφού δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Στα σκαριά βρίσκεται και ένα ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο, ενώ το νησί της Αφροδίτης θα επισκεφθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή