Ελλάδα – Ισραήλ: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν τα υπουργεία Υγείας

Ελλάδα – Ισραήλ: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν τα υπουργεία Υγείας

Περιλαμβάνει συνεργασία σε τομείς όπως ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση, νέες τεχνολογίες, μεταδοτικές ασθένειες, μεταμόσχευση οργάνων, ψυχική υγεία, φαρμακευτική κάνναβη και ασφάλεια τροφίμων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Υγείας της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αδωνις Γεωργιάδης και Ουριέλ Μπούσο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας σημειώνει πως οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεργασθούν σε τομείς όπως παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση, νέες τεχνολογίες, μεταδοτικές και μη μεταδοτικές ασθένειες, μεταμόσχευση και δωρεά οργάνων, ψυχική υγεία, φάρμακο και φαρμακευτική κάνναβη και ασφάλεια τροφίμων.

Η συμφωνία βασίζεται στη Συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ για τη «Συνεργασία στους Τομείς της Υγείας και της Ιατρικής», υπογεγραμμένη στην Ιερουσαλήμ, στις 9 Μαρτίου 1992.

Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε να γίνει ανταλλαγή επισκέψεων εμπειρογνωμόνων με στόχο τη μελέτη σύγχρονων διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών, ενώ τέλος οι δύο πλευρές θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη άμεσων επαφών σε κάθε σχετικό τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT