Σε ρυθμό εκλογών η αριστερή πολυκατοικία

Σε ρυθμό εκλογών η αριστερή πολυκατοικία

Την Κυριακή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ – Νέες παρεμβάσεις από Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακριβώς 60 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, στην «αριστερή πολυκατοικία» οι διεργασίες έχουν πάρει φωτιά. Στο ΚΚΕ κινούνται σε ρυθμούς ευρωεκλογών, καθώς την Κυριακή το πρωί θα παρουσιαστούν οι 42 υποψήφιοι του κόμματος. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα απευθύνει ομιλία παρουσιάζοντας τις πολιτικές προτεραιότητες του Περισσού. O γενικός γραμματέας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα με μια βαλίτσα στο χέρι. Μετά τις περιοδείες στο εσωτερικό, ετοιμάζεται να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στις 21 Απριλίου θα αναχωρήσει για τον Καναδά. Θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ελληνικής κοινότητας, με εργατικούς συλλόγους, με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά και θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν η Κομματική Οργάνωση στο Μόντρεαλ και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο. Στις 25 του μηνός θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη.

Νέα Αριστερά

Στη Νέα Αριστερά κυριαρχούν χαμόγελα, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα να σταθεροποιείται πάνω από το 3%. Τα στελέχη εκτιμούν πως τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από τις τωρινές έρευνες, εντείνοντας την επαφή τους με τον κόσμο. Μια διαφορετική καμπάνια ήδη εξελίσσεται για την ακρίβεια. Η πρώτη φάση διεξάγεται μέσω των social media, όπου με ερωτήσεις θα καταγραφούν οι απόψεις του κόσμου για το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά. «Ποιος φταίει για την ακρίβεια;» είναι το πρώτο ερώτημα που έχει τεθεί από χθες. Προγραμματίζεται όλες τις απαντήσεις που θα δοθούν να τις αναγνώσουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη δεύτερη φάση για το ίδιο θέμα θα απευθυνθούν ερωτήσεις σε πολίτες που θα βρίσκονται σε κεντρικές αγορές της χώρας, έτσι ώστε να αποτυπώνεται η άποψή τους τη στιγμή που ψωνίζουν. Στην τρίτη και τελευταία φάση, που τοποθετείται στο Πάσχα, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι θέσεις της Νέας Αριστεράς για τον περιορισμό του κύματος της ακρίβειας. Παράλληλα θα «τρέξουν» και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Πλεύση Ελευθερίας

Σε νέες ενέργειες για το δυστύχημα στα Τέμπη, τόσο κοινοβουλευτικές όσο και νομικές –ως συνήγορος οικογενειών θυμάτων–, προσανατολίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Με την Πλεύση Ελευθερίας να εμφανίζεται ενισχυμένη από τις δημοσκοπήσεις, η επικεφαλής του κόμματος θα καταθέσει στη Βουλή και για 15η φορά επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των γυναικοκτονιών. Εγκαινιάζοντας μια σειρά από παρεμβάσεις για την ασφάλεια των αερομεταφορών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ζήτησε χθες να μάθει από την αρμόδια υφυπουργό, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για σημαντικές ελλείψεις. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν οι πρώτοι ευρωβουλευτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή