Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού

Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσιάζουν την εθνική καμπάνια της κυβέρνησης ενάντια στην ενδοσχολική βία σε εκδήλωση στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη. 

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσιάζουν την εθνική καμπάνια της κυβέρνησης ενάντια στην ενδοσχολική βία σε εκδήλωση στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, την επαναφορά της διάκρισης μεταξύ δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, τα πειθαρχικά μέτρα σε περίπτωση φθοράς σχολικής περιουσίας καθώς και το πλαίσιο χρήσης των κινητών στα σχολεία. 

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός μοιράστηκε με το κοινό ότι τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού υπήρχαν και στη δική του εποχή. «Αυτό που προβληματίζει είναι η ένταση με την οποία καταγράφονται αυτά τα περιστατικά και η βία. Πίσω από το μπούλιγνκ κρύβεται η μη ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα. Ερχόμαστε με ένα σχέδιο που μιλάει ανοιχτά για το πρόβλημα. Το πρώτο βήμα είναι κάποιος να μιλήσει», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ναι μεν τα καταγεγραμμένα περιστατικά αυξάνονται, αλλά αυτό σημαίνει ότι τα περιστατικά πλέον καταγγέλονται. «Αυτή είναι η θετική όψη», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και σε περιστατικά έμφυλης βίας. 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο κ. Πιερρακάκης στην αρχή της ομιλίας του έκανε λόγο για ένα «εθνικό πρόβλημα», οι λύσεις στο οποίο «πρέπει να αγκαλιστούν από όλους μας». «Μια πλατφόρμα δεν είναι μια πολιτική, μια πολιτική είναι κάτι ευρύτερο», σημείωσε αναφορικά με το εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης, ενώ στάθηκε στο πρόβλημα της έντασης των περιστατικών, επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. 

Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού-1

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για επώνυμες καταγγελίες από μαθητές και γονείς και περιέγραψε τη διαδικασία για την πραγματοποίηση των καταγγελιών και τη λειτουργία της πλατφόρμας. 

Πίνακες από την παρουσίαση του υπουργού Παιδείας:

Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού-2
Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού-3

Νέος σχολικός κανονισμός:

Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού-4

Τι θα αλλάξει για τις απουσίες:

Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού-5
Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού-6

Αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων:

Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού-7

Αποκατάσταση ζημιών στο σχολείο από τους γονείς των μαθητών που τις προκαλούν:

Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού-8

Τι αλλάζει για τη χρήση κινητών στα σχολεία:

Live η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου κατά του σχολικού εκφοβισμού-9

Την εκδήλωση συντόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ενώ μίλησε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου.

Παρακολουθήστε Live την εκδήλωση: 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή