Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Τις απόψεις των πολιτών για την ακρίβεια, καθώς και τις συσπειρώσεις των κομμάτων και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων επιχειρεί να σκιαγραφήσει νέα δημοσκόπηση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις απόψεις των πολιτών για την ακρίβεια, καθώς και τις συσπειρώσεις των κομμάτων και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων επιχειρεί να σκιαγραφήσει νέα δημοσκόπηση της Alco, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Το 72% θεωρεί πως η κατάσταση με τις τιμές στα βασικά αγαθά επιδεινώνεται ενώ το 63% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την θέση της αντιπολίτευσης πως «η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία».  

Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων-1
Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων-2

Στην ερώτηση ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης θα μπορούσε να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ προτιμά το 13% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 12% ενώ τρίτη είναι η Ελληνική Λύση με 6%. 

Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων-3

Αναφορικά με τους πιο πετυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης, οι αυθόρμητες απαντήσεις αναδεικνύουν στις πρώτες θέσεις τους Νίκο Δένδια, Κυριάκο Πιερρακάκη και Αδωνι Γεωργιάδη. 

Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων-4

Το 58% των ερωτηθέντων απαντούν ότι οι Ευρωεκλογές τους ενδιαφέρουν «πολύ» ή «αρκετά» με το ποσοστό να ανεβαίνει σταθερά τους τελευταίους τρεις μήνες. 

Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων-5

Στις συσπειρώσεις φαίνεται να προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 76% καταγράφοντας μείωση 4%, με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 61%, καταγράφοντας επίσης μείωση 4%. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται στο 58% με αύξηση 2%. 

Η μεγαλύτερη «διαρροή» ψηφοφόρων της ΝΔ είναι προς την Ελληνική Λύση (7%), η μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ είναι προς τους «Δημοκράτες» (5%) και η μεγαλύτερη μετακίνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τη Νέα Αριστερά (11%). 

Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων-6
Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων-7
Δημοσκόπηση Alco: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων-8
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή