«Κανένα ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία»

«Κανένα ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία»

Εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, ζήτησε από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία τίθεται, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με αφορμή δημοσιεύματα στον ελληνικό και ξένο Τύπο. «Ολα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, ζήτησε από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι τα δημοσιεύματα «συνιστούν μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του “δεδομένου συμμάχου”, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα τα εν λόγω δημοσιεύματα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT