Νέα Δημοκρατία: Κλίνει προς το «όχι» για την υποψηφιότητα Μπελέρη στις ευρωεκλογές

Νέα Δημοκρατία: Κλίνει προς το «όχι» για την υποψηφιότητα Μπελέρη στις ευρωεκλογές

Πού γέρνει η πλάστιγγα για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα του Φρέντι Μπελέρη δεν αναμένεται να βρεθεί στη «γαλάζια» λίστα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Η Νέα Δημοκρατία είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να κατέβει στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιό της ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, ωστόσο το σενάριο αυτό δεν αναμένεται να προχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Μητσοτάκης είχε δεχθεί σειρά εισηγήσεων για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Οπως είχε σημειώσει η στήλη «Θεωρείο» της «Κ», ο Μάκης Βορίδης, που αντικατέστησε τον Σταύρο Παπασταύρου, ήταν στην ίδια γραμμή με τον προκάτοχό του, θεωρώντας την υποψηφιότητα Μπελέρη μια «καλή επιλογή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούσαν πως η υποψηφιότητά του θα είναι «κλειδί» για την ανάσχεση της διαρροής ψήφων σε κόμματα δεξιά της Ν.Δ.

Από την άλλη, οι Γ. Γεραπετρίτης και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου από το ΥΠΕΞ φέρεται να επισημαίνουν τις περιπλοκές που μπορεί να δημιουργήσει η συγκεκριμένη κίνηση, με δεδομένη τη στήριξη της οποίας τυγχάνει ο Ράμα από Ουάσιγκτον και Βερολίνο.

Η τελική απόφαση, πάντως, είναι αυστηρά του πρωθυπουργού, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα κάνει γνωστή όλη την ευρωλίστα της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή