ΣΥΡΙΖΑ: Kλείσιμο ψαλίδας με Ν.Δ. αναμένει ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Kλείσιμο ψαλίδας με Ν.Δ. αναμένει ο Κασσελάκης

«Η lifestyle δεξαμενή είναι πεπερασμένη», αναφέρει για τις εκλογικές προοπτικές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η Χαριλάου Τρικούπη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επανέλαβε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δήλωσε χθες βέβαιος ότι «η απόσταση με τη Ν.Δ. θα κλείσει πολύ γρήγορα μέσα στον επόμενο μήνα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να εκπλήξουμε την Ευρώπη και τη χώρα στην επόμενη εκλογική διαδικασία». Εχοντας εντοπίσει την αντίφαση ανάμεσα στο αίτημα για εκλογές και στο να θέτει τον πήχυ του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στο ύψος του ποσοστού που έλαβε το κόμμα πέρυσι, ο κ. Κασσελάκης τις τελευταίες ημέρες έχει αναβαθμίσει τις προσδοκίες του και μιλάει ακόμη και για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Ιουνίου.

Στη χθεσινή παρουσία του στο Φόρουμ των Δελφών έδωσε μερικά ακόμη δείγματα της διαδικασίας μεταμόρφωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάτι νέο, με έμμεσες αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία και τις επιλογές της. Ετσι, μιλώντας για την κυβέρνηση είπε ότι «δεν λύνουν τα πραγματικά προβλήματα. Είναι καλοί στο μάρκετινγκ», για να προσθέσει ότι «ευτυχώς, τώρα είμαστε καλοί στο μάρκετινγκ και εμείς».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε: «Η ευθύνη μου είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μπροστά μια νέα κυβερνητική ομάδα, όπως επίσης και ένα πρόγραμμα, και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «το μεγάλο προοδευτικό κόμμα» στη χώρα, αλλά έδειξε ότι αποστασιοποιείται από τον ιδεολογικό προσδιορισμό της ταυτότητάς του. Ετσι, απαντώντας σε ερώτηση για το πού τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ταμπελών και ότι «όταν οι πολίτες ξυπνούν το πρωί και σκέφτονται πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, δεν τρώνε ταμπέλες. Δεν τρώνε Κεντροαριστερά ή ριζοσπαστική Αριστερά για πρωινό».

Για άλλη μια φορά αυτοπροβλήθηκε ως ικανότερος των πολιτικών αντιπάλων του, λέγοντας ότι ο ίδιος μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα από εκείνους με τους ξένους επενδυτές και ότι είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης που έχει επιτύχει στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή την εκτίμηση, βέβαια, δεν συμμερίζονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Ιδιαίτερα στη Χαριλάου Τρικούπη, που σχολιάζοντας τις χθεσινές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι «δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πλειοψηφικό το ρεύμα ψηφοφόρων που τον ακολουθεί, διότι η lifestyle δεξαμενή είναι πεπερασμένη». Παράλληλα, ανεβάζουν τους τόνους σε σχέση με την περιουσιακή κατάσταση του κ. Κασσελάκη, αναφέροντας ότι θα πρέπει να απαντήσει στον λαό για τις εταιρείες του και ότι με τα λεγόμενά του αναιρεί διαρκώς τον εαυτό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή