ΣΥΡΙΖΑ: Παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου ο Αλέξης Τσίπρας

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προκειμένου να «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών», σύμφωνα με πηγές κοντά στον τέως πρωθυπουργό.

«Αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, σήμερα στις 7 το απόγευμα στον Ελληνικό Κόσμο.

«Σύννεφα» για το θέμα Παπανώτα

Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου έρχεται μία ημέρα μετά την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.  

Αφού προσγειώθηκε από τις ΗΠΑ, χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ανένδοτος στη διαγραφή του. Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει τις αποφάσεις του από το προηγούμενο βράδυ. «Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση», ανέφερε σε ανάρτησή του. Με αιχμές απάντησε ο κ. Παπανώτας στον Alpha: «Είναι μια μεγάλη νίκη που κατήγαγε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, η Ν.Δ. γενικότερα, η Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι υπόλοιποι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτορας Βιολογίας και μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπανώτα.

Ταυτόχρονα, φαίνεται πως η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου δεν ήταν ανέφελη, χωρίς εντάσεις. Η πρώτη ανακοίνωση για την επίθεση του Ιράν, η συνάντηση με το εβραϊκό λόμπι που ακυρώθηκε και τα περί «ιερού ΝΑΤΟ» φέρεται να μπήκαν επίσης στο τραπέζι από μέλη του Οργάνου. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται ωστόσο από την Κουμουνδούρου. Σημειώνεται ότι χθες απασχόλησε την επικαιρότητα και η δήλωση του προέδρου για το λάδι της βάπτισης του, με τον Γιώργο Τσίπρα να χαρακτηρίζει «σοκαριστική» την αναφορά σε θαύμα. 

Τέλος, σημειώνεται ότι από τους 42 υποψηφίους του ευρωψηφοδελτίου, οι 35 έχουν αναδειχθεί στις προκριματικές εκλογές, οι δύο είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Ελενα Κουντουρά και οι υπόλοιποι πέντε, επιλογής Κασσελάκη, θα παρουσιαστούν σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή