«Σύννεφα» και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ

«Σύννεφα» και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Παπανώτας – Κριτική από Γιώργο Τσίπρα για τα «θαύματα»

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σύννεφα ξαναπύκνωσαν στην Κουμουνδούρου και το μορατόριουμ, τα στελέχη να αποφύγουν την εσωκομματική κριτική μέχρι τις ευρωεκλογές, φαίνεται να σπάει. Ο ΣΥΡΙΖΑ «έβραζε» από αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν η Εφη Αχτσιόγλου με ανάρτησή της θύμιζε και καταδίκαζε την προ μηνός δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος είχε επισημάνει πως «εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κανένα… Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της». Παρά τις διευκρινιστικές δηλώσεις που έδωσε ο δημοσιογράφος, μιλώντας για «κοπτοραπτική» και πως θα αγωνιστεί στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών, στην Κουμουνδούρου η δυσαρέσκεια ήταν πολύ έντονη και υπήρξε μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

«Θα μπορούσε η Σοφία Μπεκατώρου, με τον αγώνα που έχει δώσει υπέρ των γυναικών, να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Δημήτρη Παπανώτα;» αναρωτήθηκαν πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η τοποθέτηση που έκανε στα Παραπολιτικά FM η ολυμπιονίκης ήταν καθοριστική: «Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του, διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνον έχουν απαρχαιωμένες, αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις». Αφού προσγειώθηκε από τις ΗΠΑ, χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ανένδοτος στη διαγραφή του. Το είχε αποφασίσει από το προηγούμενο βράδυ. «Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση», ανέφερε σε ανάρτησή του. Με αιχμές απάντησε ο κ. Παπανώτας στον Alpha: «Είναι μια μεγάλη νίκη που κατήγαγε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, η Ν.Δ. γενικότερα, η Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι υπόλοιποι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι «φουρτούνες» στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται, καθώς οι επικριτές του κ. Κασσελάκη τον κατηγορούν πως με τις αφηγήσεις του για τον σταυρό, που σχηματίστηκε από το λάδι κατά τη βάφτισή του, προσπαθεί να μπει «σφήνα» στο αφήγημα περί «θρησκείας, πατρίδας και οικογένειας» που μόνον αριστερές καταβολές δεν έχει. Μπορεί μετά το συνέδριο εσωκομματικοί διαφωνούντες και μη να προχώρησαν σε μια άτυπη συμφωνία να μη «ρίχνουν λάδι στη φωτιά», ο Γιώργος Τσίπρας, ωστόσο, «έσπασε τον κανόνα» ασκώντας κριτική στον πρόεδρο μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Θαύματα όχι η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο, όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους χώρους. Κάθε ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα». Οταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ρωτήθηκε γιατί ο κ. Κασσελάκης αφηγήθηκε τη συγκεκριμένη ιστορία, απάντησε: «Δεν ξέρω, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος. Ηταν λίγο σοκαριστικό. Το κόμμα μέχρι πέρυσι μπορεί να είχε πολλά στραβά… Η ιδεολογική μετάλλαξη, όμως, είναι άλλο».

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου δεν ήταν ανέφελη, χωρίς εντάσεις. Σχετικά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο φέρεται να επισημάνθηκε ότι δεν έγινε καλός έλεγχος των βιογραφικών από το κόμμα. Η πρώτη ανακοίνωση για την επίθεση του Ιράν, η συνάντηση με το εβραϊκό λόμπι που ακυρώθηκε και τα περί «ιερού ΝΑΤΟ» φέρεται να μπήκαν επίσης στο τραπέζι από μέλη του οργάνου. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο, από την Κουμουνδούρου. Αναφορά υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με την εκτός γραμμής, όπως χαρακτηρίστηκε, δήλωση του Κώστα Μπάρκα στο Action 24, ο οποίος ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί ένα ζήτημα, εντάσσει τον Φρέντι Μπελέρη στα ψηφοδέλτιά του, ο οποίος έχει δώσει τον αγώνα του για τη δημοκρατία στην Αλβανία». Απόψε παρουσιάζεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή