ΣΥΡΙΖΑ: Νησιωτική περιοδεία με στόχο την αύξηση των ποσοστών

ΣΥΡΙΖΑ: Νησιωτική περιοδεία με στόχο την αύξηση των ποσοστών

Στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στο Βόρειο Αιγαίο, που επισκέπτεται ο Κασσελάκης, στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου το κόμμα πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης θα περιοδεύει στα νησιά του Αιγαίου θέλοντας να αλλάξει την εικόνα του κόμματος, όπως αποτυπώθηκε στις εκλογές του καλοκαιριού. Στην Πάρο και στη Νάξο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου. «Βγάλαμε ένα ωραίο ψηφοδέλτιο με εσάς να το αποφασίζετε. Τώρα πάμε για το επόμενο βήμα. Πάμε να σοκάρουμε». Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει συνεχώς για τη μεγάλη ανατροπή, ωστόσο στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά πως «νίκη» για το κόμμα δεν σημαίνει μόνο πρωτιά που είναι ένας στόχος εξαιρετικά δύσκολος να επιτευχθεί. Με ένα αποτέλεσμα άνω του 17,8% των εθνικών εκλογών και μείωση της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία κανείς δεν θα παραπονεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος πλειοδοτεί και κάνει «ενέσεις» τόνωσης ηθικού σε περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να χάνει τη «θάλασσα κάτω από τα πόδια του». Στις Κυκλάδες το ποσοστό του κόμματος ήταν μόλις στο 14,14%, στα Δωδεκάνησα τερμάτισε τρίτος πίσω από το ΠΑΣΟΚ με 13,07%, ενώ βουλευτή δεν εξέλεξε ούτε σε Σάμο (14,88%), Χίο (10,52%) και Μυτιλήνη (13,49%) που επίσης θα επισκεφθεί στις τελευταίες ημέρες της περιοδείας του.

Τι υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου; Πως αν η κυβέρνηση παρουσιάσει απώλεια 10 μονάδων σε σχέση με το 41% της βουλευτικής κάλπης, αυτό θα είναι ένα πολιτικό θέμα που δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κίνδυνος ωστόσο για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι μήπως τελικά περάσει κάτω από τον «υψηλό πήχυ» προσδοκιών που ο ίδιος δημιούργησε, καθώς κανείς –ούτε η εσωκομματική αντιπολίτευση– δεν είχε την απαίτηση να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά και την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, πάντως, η «μουρμούρα» που είχε καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να κόπασε. Κανείς άλλωστε από όσους παραμένουν στην Κουμουνδούρου και αντιτίθενται στην πολιτική που ακολουθεί ο αρχηγός δεν θέλει να πάρει τον «μουτζούρη» του υπονομευτή, σε μια στιγμή που το κόμμα βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του από τη συντριβή του καλοκαιριού.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμοργού ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στον νέο ΣΥΡΙΖΑ: «Εχω υποσχεθεί στο κόμμα μου και στην κοινωνία ότι η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει, είμαστε η προοδευτική δημοκρατική παράταξη της χώρας, αλλά οι δομές του κόμματος αλλάζουν.

Ανοίγονται, γίνονται πολύ πιο γειωμένες στην κοινωνία, δίνουν δύναμη στα μέλη, στους φίλους». Τονίστηκε η ανάγκη για καλύτερη σύνδεση της Αμοργού με άλλα νησιά – πυλώνες του τουρισμού, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κρήτη, ώστε η τουριστική σεζόν να επεκταθεί στο νησί και να μην περιορίζεται μόνο σε δύο μήνες τον χρόνο.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την ανέλυσε ο πρόεδρος, είναι πως η αξιοπιστία και η ασφάλεια των μεταφορών είναι κομβικής σημασίας και για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων σε δομές υγείας, η οποία τους χειμερινούς μήνες καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη. Στη Νάξο ο κ. Κασσελάκης άκουσε τα παράπονα των κατοίκων για τη μη πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου. Αν δεν αλλάξει ο προγραμματισμός λόγω καιρού επόμενοι σημερινοί προορισμοί θα είναι η Χάλκη, η Σύμη, το Καστελλόριζο και η Ρόδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή