Διαρροή e-mail: Την παραίτηση Κεραμέως ζητούν από το ΠΑΣΟΚ

Διαρροή e-mail: Την παραίτηση Κεραμέως ζητούν από το ΠΑΣΟΚ

Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων «αποτελεί κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχείρησε η κυβέρνηση και προσωπικά η υπουργός Εσωτερικών», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές κατά της κυβέρνησης και της υπουργού Εσωτερικών εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για την υπόθεση διαρροής των διευθύνσεων e-mail των Ελληνων εκλογέων του εξωτερικού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τονίζεται πως η απόφαση «αποτελεί κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχείρησε η κυβέρνηση και προσωπικά η υπουργός Εσωτερικών». Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η Νίκη Κεραμέως «οφείλει να παραιτηθεί».

«Η απόφαση αναδεικνύει την ανικανότητα της “επιτελικής” κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο, κάτι που αποδεικνύεται και από το ύψος του προστίμου», προστίθεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η απόφαση της ΑΔΠ και τα πρόστιμα στο υπουργείο Εσωτερικών και στην ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου προκάλεσαν επίσης την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του νωρίτερα ανέφερε πως «τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έγιναν “μπαλάκι” επί μήνες μεταξύ ΥΠ.ΕΣ., Ν.Δ. και μιας τουλάχιστον υποψήφιας ευρωβουλεύτριας».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Η σημερινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποτελεί κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχείρησε η κυβέρνηση και προσωπικά η yπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Οπως επισημαίνει η Αρχή, δεν προκύπτει ότι έγινε εξαντλητική έρευνα και αναζήτηση πληροφοριών από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του ακριβούς χρόνου και του αντικειμένου της παράνομης διαβίβασης. Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην ανεξάρτητη αρχή.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την απόφαση της Αρχής υπήρχε η δυνατότητα μαζικής εξαγωγής στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο χωρίς να καταγράφεται ποιος και γιατί τα παίρνει κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Η απόφαση αναδεικνύει την ανικανότητα της “επιτελικής” κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο, κάτι που αποδεικνύεται και από το ύψος του προστίμου στις 400.000 ευρώ.

Η υπουργός οφείλει να παραιτηθεί. Δεν είναι αποδεκτό να μετατρέπεται το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού να παραδίδονται στο κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του, εκθέτοντας τη χώρα και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT