Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ κλειδί για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς»

Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ κλειδί για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε να απορρίπτει τις συμμαχίες κορυφής και τη συνεργασία με τον Στέφανο Κασσελάκη.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συσπείρωση και πάλι συσπείρωση: αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ για το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Με εξορμήσεις και περιοδείες του Νίκου Ανδρουλάκη και κλιμάκια στελεχών και βουλευτών σε όλη τη χώρα θα επιδιώξουν να πείσουν όλους τους ψηφοφόρους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2023 να πάνε ξανά στην κάλπη και να κάνουν και πάλι την ίδια επιλογή. Παράλληλα, θα προσπαθήσουν μέσα από την ανάδειξη συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων και κρίσιμων διλημμάτων να κερδίσουν ψηφοφόρους από τη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» και κυρίως τους αναποφάσιστους εκλογείς.

Τα βασικά διλήμματα που απευθύνει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι δύο: Η αξιόπιστη αντιπολίτευση, που μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της χώρας και η πολιτική δύναμη που μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την αναγκαία διαδικασία ανασύνθεσης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε χθες το πλαίσιο (Action 24), αναλύοντας γιατί είναι σημαντικό να βγει το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένο από την κάλπη: «Θα υπάρχει –πρώτον– σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και, δεύτερον –και πιο σημαντικό– σοβαρή εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Γιατί στόχος μας δεν είναι να είμαστε δεύτεροι, αλλά να είμαστε πρώτοι στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για να συμβεί, πρέπει να έχουμε τη δύναμη μετά τις ευρωεκλογές να ανοίξουμε διάλογο με δυνάμεις προοδευτικές του Κέντρου και της Αριστεράς. Να δημιουργηθεί ένα μέτωπο προόδου, προγραμματικό και ρεαλιστικό και όχι λαϊκισμοί, ευχολόγια και επικοινωνιακά σόου που εκφυλίζουν την πολιτική και μόνο λύσεις δεν δίνουν για τον λαό».

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, η Χαριλάου Τρικούπη δίνει μεγάλη έμφαση στο μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και την ασκούμενη πολιτική. Η καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εξαιτίας της ακρίβειας βρίσκονται στην αιχμή της κριτικής, με παράλληλη ανάδειξη των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, τα ζητήματα ασφαλείας και τα εθνικά θέματα.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέρριψε χθες τη συζήτηση περί αστάθειας που επικαλείται η Ν.Δ. ότι μπορεί να προκύψει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα. «Εχουμε έναν πρωθυπουργό που έχει 121 έδρες διαφορά από το δεύτερο κόμμα και επισείει τον κίνδυνο αστάθειας; Πόσες έδρες θέλει να έχει διαφορά για να κυβερνήσει;». Παράλληλα, άφησε αιχμές και κατά του Στέφανου Κασσελάκη, όσον αφορά τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά. «Ο,τι γίνει θα γίνει στη βάση της κοινωνίας. Ο,τι γίνει θα γίνει με πολιτικούς όρους. Δεν κάνω συμμαχίες κορυφής και πολύ περισσότερο με πρόσωπα που δεν έχουμε την ίδια ιδεολογία. Είμαι σοσιαλδημοκράτης. Αν ήμουν πρωταθλητής των offshore εταιρειών πώς θα μπορούσα να πείσω τον ελληνικό λαό ότι υπηρετώ σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο για δίκαιη φορολόγηση; Ο καθένας κουβαλά ένα πολιτικό φορτίο», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT