Χαρίτσης: «Αντίπαλο δέος στη Δεξιά δεν μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την άρνηση της πολιτικής και το lifestyle»

Χαρίτσης: «Αντίπαλο δέος στη Δεξιά δεν μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την άρνηση της πολιτικής και το lifestyle»

«Με τη δύναμη που μας δίνει η ψήφος μας, την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η συμμαχία Δεξιάς και 'Ακρας Δεξιάς δεν θα παίζει μόνη στο γήπεδο»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή την τελευταία εβδομάδα να αντλήσουμε δύναμη από το ασίγαστο πάθος της παράταξής μας για να πείσουμε όσες και όσους αμφιταλαντεύονται», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης στο κυριακάτικο μήνυμα του στο Facebook μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, προσθέτοντας ότι «σε αυτήν την εκστρατεία δημιουργήσαμε όλες και όλοι μαζί ένα καινούργιο και στέρεο ‘εμείς’. Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι κομμάτι αυτού του ‘εμείς’».

Μιλώντας για την Ευρώπη, με αφορμή τη δήλωση της φον ντερ Λάινεν ότι θα συνεργαστεί με τη Μελόνι για να μπορέσει να επανεκλεγεί, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, σημειώνει: «Με τη δύναμη που μας δίνει η ψήφος μας, την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η συμμαχία Δεξιάς και ‘Ακρας Δεξιάς δεν θα παίζει μόνη στο γήπεδο. Να διασφαλίσουμε με την ψήφο μας ότι η Αριστερά θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί την υπόθεση της ειρήνης και της δικαιοσύνης, θα έχει τη δύναμη να οικοδομήσει το αντίπαλο δέος στη συμμαχία Δεξιάς και Ακροδεξιάς».

Υποστηρίζει ότι σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία έγιναν σαφή δύο πράγματα. «Το πρώτο είναι ότι η μονοκρατορία Μητσοτάκη γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την κοινωνία», επικρίνοντας τον πρωθυπουργό ότι «η αλαζονεία του ‘σαράντατακατό’ οδηγεί στην κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατικής λογοδοσίας» και πως «η κυβέρνηση που έχει ακολουθήσει την πιο άδικη οικονομική πολιτική μετά τη Μεταπολίτευση, δεν δίνει λόγο σε κανέναν».

Κατά τον κ. Χαρίτση, «το δεύτερο πράγμα που ξεκαθάρισε αυτή η εκστρατεία ήταν ότι αντίπαλο δέος στη Δεξιά δεν μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την άρνηση της πολιτικής και το lifestyle». «Ο κ. Κασσελάκης σε αυτήν εκστρατεία μίλησε ασταμάτητα χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένο, κατήγγειλε συνεχώς τον Μητσοτάκη χωρίς να εξηγήσει σε τι ακριβώς διαφέρει η δική του πολιτική πρόταση από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «πλέον δεν χρειάζεται αναλυτική εξήγηση γιατί το κόμμα Κασσελάκη έχει πάρει διαζύγιο από την Αριστερά».

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «η Αριστερά για εμάς δεν είναι σημαία ευκαιρίας για να την εγκαταλείψουμε όπως διαδίδουν τα γνωστά άθλια υπόγεια του διαδικτύου και των ΜΜΕ», ότι «η Αριστερά είναι για εμάς σχέση ζωής» και πως «γι’ αυτό πήραμε το ρίσκο να δημιουργήσουμε τη Νέα Αριστερά». «Αταλάντευτα με την Αριστερά λοιπόν», τονίζει, «για να διαμορφώσουμε το αντίπαλο δέος στον Μητσοτάκη, γιατί μόνο ένα αριστερό πολιτικό πρόγραμμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων μπορεί να δώσει πνοή στον προοδευτικό κόσμο για να γυρίσει σελίδα η χώρα». «Με την Αριστερά που μπορεί να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων την επόμενη μέρα», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT