Προχωρά η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου «Ελιάς»

Προχωρά η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου «Ελιάς»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεργασίες, για τον τρόπο λειτουργίας της ενιαίας «Ελιάς» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τις κινήσεις οι οποίες συνθέτουν τον ενιαίο σχηματισμό. Εξ όσων φαίνεται, κυρίως μετά τις πιέσεις της Χαρ. Τρικούπη, η «Ελιά» δεν θα έχει κοινό εκπρόσωπο Τύπου, αν και σταδιακά θα υπάρξει ενιαίο γραφείο από το οποίο θα εκδίδονται οι ανακοινώσεις με τον νέο λογότυπο.

Ωστόσο, η πλέον σοβαρή εκκρεμότητα για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που συνθέτουν την «Ελιά» αφορά την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Μετά τον κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλο, χθες και ο κ. Κυρ. Πιερρακάκης γνωστοποίησε (9,84) την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωβουλή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις σχετικές προτάσεις τους έχουν επεξεργαστεί και οι κ. Ανδ. Λοβέρδος και Ηλ. Μόσιαλος. Βέβαια, εκείνο που παραμένει ενδιαφέρον αφορά την επιλογή που τελικά θα κάνουν στελέχη όπως ο γραμματέας του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης ή ακόμη πιο προβεβλημένα πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, παραμένει αδιευκρίνιστο τι θα πράξουν πρόσωπα τα οποία προέρχονται από τη λεγόμενη «παπανδρεϊκή» πτέρυγα του κόμματος.

Ειδικό ενδιαφέρον για τη σταθερότητα της κυβέρνησης έχει ο σχηματισμός του κ. Λοβέρδου, ο οποίος διαθέτει δύο βουλευτές, τον ίδιο και τον κ. Χρ. Αηδόνη. Οι δύο βουλευτές της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα θα παραμείνουν στην ομάδα των Ανεξαρτήτων του Κοινοβουλίου. Ωστόσο, γίνεται σαφές ότι μετά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της «Ελιάς», οι δύο βουλευτές θα στηρίζουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες, διατηρώντας, παράλληλα, την αυτονομία να διαφοροποιούνται.

Χαμηλοί τόνοι

Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί νηνεμία στο μέτωπο των σχέσεων μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Γ. Παπανδρέου. Αν και στην πλευρά του κ. Παπανδρέου χαμηλώνουν τους τόνους, αυξάνονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συγγραφής ενός βιβλίου. Είναι γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου σκεφτόταν ήδη πριν από το καλοκαίρι του 2013 να γράψει ένα βιβλίο μέσα από το οποίο θα υπερασπίζεται την κυβερνητική θητεία και τις επιλογές του. Προφανώς, στην παρούσα φάση εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ο χρόνος τον οποίο θα επιλέξει ο κ. Παπανδρέου για να το εκδώσει. Υπάρχουν εισηγήσεις συνεργατών του κ. Παπανδρέου να προχωρήσει στην έκδοσή του πριν από τις ευρωεκλογές, ώστε να απαντήσει σε εκείνο που ο ίδιος θεωρεί ως απαξίωση του έργου του τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, από τη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν «προβοκάτσια» μια επιστολή η οποία έφθασε ώς το γραφείο του κ. Μάρτιν Σουλτς και υπογράφεται από «εργαζομένους του ΠΑΣΟΚ» που καταγγέλλουν το κόμμα ότι παραμένουν απλήρωτοι. Πάντως, τα τελευταία δυόμισι χρόνια οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν λάβει μόνο κλάσμα των οφειλομένων σε αυτούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή