Με οικονομικά προβλήματα η εκστρατεία της «Ελιάς»

Με οικονομικά προβλήματα η εκστρατεία της «Ελιάς»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαρκείς συσκέψεις προετοιμασίας για την οργανωτική συγκρότηση της «Ελιάς» βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα μεταξύ εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων που συνθέτουν τον συγκεκριμένο συνασπισμό. Παρά τις επιμέρους συμφωνίες σε τεχνικά ζητήματα (όπως λ.χ. η μετατροπή των νομαρχιακών του ΠΑΣΟΚ σε νομαρχιακές της «Ελιάς»), φαίνεται ότι το βασικό πρόβλημα είναι η απουσία χρημάτων. Το κόστος της εκστρατείας πέφτει εκ των πραγμάτων στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι υπόλοιποι σχηματισμοί σχεδόν δεν διαθέτουν προϋπολογισμό.

Παράλληλα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται η συζήτηση για τη σχέση την οποία πρέπει να έχει με τη Ν.Δ. στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης. Το θέμα επανέφερε χθες ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, έκρινε ότι ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικά με το χρέος ώς τις ευρωεκλογές, θα πρέπει να υπάρξει και νέα συμφωνία μεταξύ των εταίρων, διαφορετικά η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός τονίζει (Real fm) ότι αναμένει από τους κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο να πουν «ποιο είναι το επόμενο βήμα της χώρας; Να μας το πουν και να γίνει συζήτηση. Και αν υπάρχουν χαώδεις διαφορές υπάρχει και ο λαός να κρίνει». Ο κ. Σκανδαλίδης ανήκει, βέβαια, στην ομάδα των στελεχών τα οποία θεωρούν ότι οι όροι που έχει βάλει ο κ. Βενιζέλος στη συνεργασία με τον κ. Σαμαρά δεν είναι ούτε αρκετοί ούτε ικανοί να στεγανοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ από τις συνέπειες της συγκυβέρνησης με ένα δεξιό κόμμα. Ανήκει στην ομάδα στελεχών όπως οι κ.κ. Φώφη Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης, που θεωρούν ότι είναι πολιτικά ορθότερο για το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με κόμμα το οποίο βρίσκεται προς τα Αριστερά (εν ολίγοις τον ΣΥΡΙΖΑ), παρά με τη Ν.Δ. υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά.

Εκδήλωση «58»

Την ίδια στιγμή, οι «58» συνεχίζουν τις εκδηλώσεις τους και χθες ο κ. Ι. Βούλγαρης, εκ των κεντρικών προσώπων της κίνησης, εξέφρασε, στο Γαλάτσι, την άποψη ότι «η μοίρα του ΠΑΣΟΚ και της “Ελιάς” είναι πια κοινή. Τόσο για την επιβίωση όσο και τον θάνατο. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει». Εκανε λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, για χαμένη ευκαιρία συγκρότησης του Τρίτου Πόλου, ο οποίος «δεν στάθηκε ικανός να συγκροτηθεί ενόψει ευρωεκλογών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή