Μπαρόζο: Πραγματική πιθανότητα για μόνιμη επίλυση του Κυπριακού

Μπαρόζο: Πραγματική πιθανότητα για μόνιμη επίλυση του Κυπριακού

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. “Το θάρρος που έχουν επιδείξει οι δύο αρχηγοί να συνεχίσουν με τις συζητήσεις και η θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει στο νησί, ενισχύουν την πεποίθηση μου ότι υπάρχει μία πραγματική πιθανότητα για την μόνιμη επίλυση του Κυπριακού” δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο μετά την συνάντηση του με την Ομάδα καθοδήγησης για το Κυπριακό σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Η Ομάδα αυτή αξιολόγησε την κατάσταση που υπάρχει μετά την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού τον Φεβρουάριο. Επίσης εξέτασε και  την βοήθεια που έχει δοθεί  στην τουρκοκυπριακή κοινότητα προετοιμάζοντας την  για την εφαρμογή του κεκτημένου μετά από διευθέτηση. Συγχρόνως, η ομάδα εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη και στις δύο πλευρές  ώστε να φέρουν τη διαδικασία σε αίσιο τέλος.

Η Ομάδα καθοδήγησης για το Κυπριακό έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2009 ως βοήθεια της Ευρωπαικής Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού αλλά και παροχή βοήθειας στον συντονισμό μίας διευθέτησης

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή