Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν είναι «επικοινωνιακό πυροτέχνημα»

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν είναι «επικοινωνιακό πυροτέχνημα»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τακτική που έχει ακολουθήσει το «Ποτάμι» ως αυτή τη στιγμή υπερασπίστηκε χθες, τελευταία ημέρα της περιοδείας του στην Ήπειρο, ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Αρνήθηκε τις κατηγορίες περί «επικοινωνιακού πυροτεχνήματος» και επισήμανε ότι από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό πως το κόμμα δεν έχει την «μιντιακή» στήριξη η οποία του αποδίδεται, «η κριτική επικεντρώθηκε στο ότι το κόμμα είναι απολίτικο».

Ο κ. Θεοδωράκης αρνήθηκε ότι ισχύει η συγκεκριμένη κατηγορία και υπογράμμισε ότι το κόμμα του είναι το μοναδικό που έχει δημοσιεύσει «ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θέσεις για την Ευρώπη και οι άλλοι ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει». Αρνήθηκε, επίσης, ότι το κόμμα του είναι «λαϊκίστικο» λέγοντας ότι κάποιοι το μπερδεύουν με το λαϊκό.

Ο κ. Θεοδωράκης είχε νωρίτερα αφήσει αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το «Ποτάμι» απάντησε ευθέως ότι τάσσεται υπέρ της Ευρώπης. «Πρόβλημα είναι», είπε χαρακτηριστικά, «όταν σε ένα κόμμα δεν έχουν αποφασίσει ας πούμε αν είναι με το ευρώ ή με τη δραχμή. Ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει πρέπει να 'χει δώσει αυτή την απάντηση. Είσαι σε, είσαι με την Ευρώπη ή δεν είσαι με την Ευρώπη;».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ετάχθη εκ νέου και υπέρ της πολιτικής συμμαχιών. «Η χώρα αυτή δεν μπορεί να κυβερνηθεί με 20 -25%» και τόνισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να απαρτίζονται από πλειοψηφίες άνω του 51% στην κοινωνία. Τόνισε ωστόσο, ότι το «Ποτάμι» δεν θα το κάνει αυτό χωρίς όρους. Μάλιστα είπε ότι «δεν μπήκαμε στην πολιτική για να κάνουμε το βοηθητικό προσωπικό στο παλιό σύστημα. Δεν έχουμε καμιά τέτοια όρεξη. Είχαμε τις δουλειές μας. Ο σκοπός μας είναι να καθορίσουμε τις εξελίξεις από δω και στο εξής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή