Ευ. Βενιζέλος: Παλιό πρόβλημα ο γεν. γραμματέας

Ευ. Βενιζέλος: Παλιό πρόβλημα ο γεν. γραμματέας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου για τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Αφρικής στις Βρυξέλλες κάλυψαν οι εξελίξεις στην Αθήνα σχετικά με το σημαντικό πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει στην κυβέρνηση, μετά τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού όπου εμφανίζεται ο Τ. Μπαλτάκος να συνομιλεί με τον Ηλ. Κασιδιάρη και να ισχυρίζεται ότι η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής έγινε, πρώτον, με ανεπαρκή στοιχεία και, δεύτερον, για να σταματήσει την άνοδο της Χ.Α.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο κ. Μπαλτάκος «είναι ένα παλιό πρόβλημα» και ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που καλύπτει μια εθνική ανάγκη και διέπεται από ένα προγραμματικό πλαίσιο ανάμεσα σε δύο κόμματα». Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, πρέπει να χτυπηθούν όλοι οι θύλακοι που εφάπτονται είτε ιδεολογικά είτε πρακτικά με ναζιστές, ρατσιστές και ξενοφοβικούς. Συγχρόνως εξέφρασε τον θεσμικό του σεβασμό προς τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους οποίους «κανείς, μα κανείς δεν δικαιούται να προσβάλλει».

Ο κ. Βενιζέλος στις δύο ημέρες που βρίσκεται στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι νιώθει στις συναντήσεις του με τους άλλους ηγέτες «την έκδηλη αίσθηση πως η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα φάση» και θα ήταν κρίμα να μην αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία εξαιτίας της αντιπολίτευσης ή της νευρικότητας και κόπωσης στο εσωτερικό των κομμάτων. «Γιατί, φυσικά, όταν έχεις σηκώσει όλο αυτό το βάρος, οι αντοχές φτάνουν στα όριά τους».

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ εξέδιδε ανακοίνωση σε έντονο ύφος, με το οποίο ζητούνταν η «άμεση παύση» του κ. Μπαλτάκου. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι εκλεκτικές συγγένειες με τον φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την Ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται». Με αφορμή την υπόθεση, από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζεται ότι προκύπτει και η ανάγκη να είναι ισχυρός ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης (εννοώντας το ΠΑΣΟΚ). Τέλος, επισημαίνεται ότι η Χαρ. Τρικούπη εκφράζει «απόλυτο σεβασμό» στους δικαστές και τους εισαγγελείς οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή