Αντ. Σαμαράς: Στόχος η σταθεροποίηση και η ανάπτυξη

Αντ. Σαμαράς: Στόχος η σταθεροποίηση και η ανάπτυξη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές ήδη από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, διαμηνύει σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα επιστρέφει!».

Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο, ένα 24ωρο μετά τη θετική στάση του Eurogroup, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα χειρότερα της κρίσης χρέους πίσω της και, πλέον, εξετάζει την έκδοση νέων ομολόγων. «Ο χρόνος μιας τέτοιας έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς», προσθέτει, ωστόσο είναι σαφές από το σύνολο της συνέντευξης ότι ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως αυτό θα γίνει λίαν συντόμως.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, η Αθήνα επιδιώκει την έκδοση ομολόγων ύψους μέχρι δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, βάζοντας τέλος στον 4ετή αποκλεισμό της από τις αγορές.

«Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως», προσθέτει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι αυτό επετεύχθη σε συνθήκες γενικευμένης αποσταθεροποίησης στην περιοχή. «Οι πιο σημαντικές έννοιες για εμάς είναι σταθεροποίηση και ανάπτυξη… δεν πρόκειται να χάσω τον προορισμό μου, προχωράω μπροστά, δεν θα μπω σε διαδικασία ελιγμών», διαμηνύει προς το διεθνές ακροατήριο ο κ. Σαμαράς. Αν και αναγνώρισε ότι τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις παραμένουν μείζονα προβλήματα, εκτιμά πώς η Ελλάδα γύρισε σελίδα, ενώ κάνει λόγο για αλλαγή της ψυχολογίας και της εικόνας της Ελλάδας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή