Εν μέσω μποφόρ πορεύονται ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Εν μέσω μποφόρ πορεύονται ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδοκομματικά προβλήματα εξακολουθούν να αναδεικνύονται στο εσωτερικό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις διπλές εκλογές του Μαΐου. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλεί αμηχανία, απορία και εκνευρισμό η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να παραστεί αλλά και να μιλήσει, την ερχόμενη Δευτέρα, στην παρουσίαση βιβλίου της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά (η οποία πρόσφατα αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στη ΔΗΜΑΡ), παρουσία και του κ. Φ. Κουβέλη. Στη ΔΗΜΑΡ δεν κατόρθωσαν να βρουν υποψήφιο για τον κομβικής πολιτικής σημασίας Δήμο Πειραιά, την ίδια στιγμή, μάλιστα, που το τοπικό παρακλάδι του κόμματος τάχθηκε υπέρ του κ. Θ. Δρίτσα, ο οποίος κατέρχεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στη Χαρ. Τρικούπη προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους στο ζήτημα του κ. Παπανδρέου καθώς δεν επιθυμούν να δυναμιτίσουν περαιτέρω το κλίμα, μόλις λίγες εβδομάδες από τις εκλογές. Μάλιστα, χθες, ο κ. Δ. Καρύδης κάλεσε (ΣΚΑΪ) τον κ. Παπανδρέου να συστρατευθεί στον κοινό σκοπό και να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά». «Ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του», σχολίασε ενδεικτικά ο κ. Καρύδης. Αντίθετα, οξύς ήταν ο κ. Μιχ. Κασσής, ο οποίος συγκαταλέγεται στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατά καιρούς έχουν επικρίνει σφοδρότατα και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. «Κάνει μεγάλη ζημιά στο εναπομείναν μικρό ΠΑΣΟΚ», είπε επ’ αυτού ο κ. Κασσής και κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό, «αν θέλει να κάνει δήλωση στήριξης στη ΔΗΜΑΡ, να το κάνει ευθέως». Ο βουλευτής Ιωαννίνων επέρριψε στον κ. Παπανδρέου «ευθύνες» για τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που, όπως είπε, πρέπει να κάνει τον πρώην πρωθυπουργό «ιδιαίτερα προσεκτικό». «Αν η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά γινόταν μετά τις εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Κασσής, «δεν θα υπήρχε πρόβλημα, η ώρα όμως που γίνεται σηματοδοτεί άλλα πράγματα».

Στην Αγ. Κωνσταντίνου επέλεξαν να απόσχουν από τη στήριξη προσώπου στον Πειραιά, παρά το γεγονός ότι βολιδοσκοπήθηκε εκ νέου η κ. Μαρία Ρεπούση, η οποία, ωστόσο, είχε εξαρχής αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο. Η ΔΗΜΑΡ Πειραιά συντάχθηκε ήδη με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κουβέλη, που απειλεί με κυρώσεις (διαγραφή δεν προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος) όποιο στέλεχος κατέλθει με το ψηφοδέλτιο του κ. Δρίτσα. Ο ίδιος ο κ. Κουβέλης προέβλεψε χθες (the toc) ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει, κάτι που θα οδηγήσει σε εκλογές έως το φθινόπωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή