Ανοιχτό το αποτέλεσμα, εκτιμά η Ν.Δ.

Ανοιχτό το αποτέλεσμα, εκτιμά η Ν.Δ.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλέον πρόσφατα δημοσκοπικά δεδομένα εξετάζει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και της Συγγρού ενώ η χώρα εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών, καθώς μεσολαβούν μόλις δύο εβδομάδες για τις αυτοδιοικητικές και τρεις για την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών.

Υπό την αίρεση των αμφιβολιών που γεννά η απροθυμία μεγάλης μερίδας πολιτών να ανταποκριθούν στις ερωτήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων, στο γαλάζιο επιτελείο γίνεται λόγος για ένα «ανοιχτό αποτέλεσμα» το οποίος επ’ ουδενί δεν θα συνιστά αποδοκιμασία για την κυβέρνηση, ενδεχομένως δε να αποτελεί και οδυνηρή έκπληξη για την αξιωματική αντιπολίτευση. Εκτιμούν, επίσης, ότι η κλιμάκωση της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων θα αποκρυσταλλώσει σταδιακά τη στάση του εκλογικού σώματος, ενώ θα συμβάλει και στη βελτίωση των επιδόσεων των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες φαίνεται ότι μπορούν να αποτελέσουν προνομιακό πεδίο για τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με το κομματικό επιτελείο της Ν.Δ., οι γαλάζιοι υποψήφιοι θα είναι, στη συντριπτική πλειονότητα των 13 περιφερειών της χώρας, στον β΄ γύρο, και μάλιστα με προοπτικές επικράτησης, ενώ το ίδιο αναμένουν για Αθήνα (Σπηλιωτόπουλος), Θεσσαλονίκη (Καλαφάτης) και Πειραιά (προηγείται ο Β. Μιχαλολιάκος). Ακόμη και στις περιοχές όπου οι γαλάζιες υποψηφιότητες εμφανίζονται ασθενείς, οι επικρατέστεροι για τη νίκη δεν προέρχονται, όπως λένε στη Ν.Δ., από την Κουμουνδούρου, αλλά από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα της 18ης Μαΐου αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά και τη στάση των πολιτών στις κάλπες της 25ης Μαΐου και ειδικά στην, πολύ πιο δύσκολη, εκλογή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην πορεία αυτή, ο κ. Σαμαράς -πάνω στον οποίο θα οικοδομηθεί η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.- θα επενδύσει στις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, στο αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας, αλλά και σε μια θετική στάση του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, εκεί όπου ο κ. Γ. Στουρνάρας θα διεκδικήσει τη σαφή δέσμευση της Ευρωζώνης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, βάσει της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012.

Η κυβερνητική προεκλογική εκστρατεία θα στηριχθεί αφενός στα επιτεύγματα στον τομέα της οικονομίας, αφετέρου στο διακύβευμα ενός νέου κύκλου αναταράξεων που θα συνεπαγόταν η πολιτική αποσταθεροποίηση. Το ερώτημα για τους επιτελείς της Ν.Δ. είναι αν αυτή η εκστρατεία, διανθισμένη πιθανά και με κάποιες από τις πολλές περιπτώσεις διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι αποτελεσματική ώστε να «απαντήσει» στην τιμωρητική διάθεση αλλά και στη δύσκολη καθημερινότητα πολλών εκ των πολιτών της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή