Νέα Δημοκρατία: «Δεν υπάρχει εικόνα ανατροπής»

Νέα Δημοκρατία: «Δεν υπάρχει εικόνα ανατροπής»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή του πραγματικού αποτελέσματος, μετά και την αστοχία των exit polls την προηγούμενη Κυριακή, τελούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αν και δεν αρνούνται την εικόνα πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η μέχρι στιγμής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δεν δημιουργεί εικόνα πολιτικής ανατροπής και, συνεπώς, δεν νομιμοποιεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της κυβέρνησης.

Ωστόσο, τόσο για το εύρος της διαφοράς όσο και για τις τελικές εντυπώσεις παραπέμπουν στα πραγματικά αποτελέσματα, σημειώνοντας πώς «η νύχτα θα είναι μακριά».

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν, πάντως, πώς το τελικό συμπέρασμα θα εξαχθεί από τη συνολική εικόνα, δηλαδή όχι μονοδιάστατα από την ευρωπαϊκή κάλπη αλλά και από τις επιδόσεις των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα γαλάζια στελέχη σημειώνουν, επίσης, ότι όπου απαιτήθηκε ψήφος βαρύνουσας σημασίας, όπως στις Περιφέρειες, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ νίκησαν κατά κράτος, σημειώνοντας ως αναμενόμενη την ψήφο διαμαρτυρίας στις… χαλαρές ευρωεκλογές.

Στο κυβερνόν κόμμα αναμένουν ότι οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων τους θα κερδίσουν στις περιφερειακές μάχες. Υπό την έννοια αυτή, κρίσιμη θα είναι η μάχη για την Περιφέρεια Αττικής όπου «τρέχουν» στήθος με στήθος οι Γιάννης Σγουρός και Ρένα Δούρου αλλά και αυτή της Αθήνας.

Στοιχείο που θα συνεκτιμηθεί, προφανώς, είναι και το άθροισμα των επιδόσεων ΝΔ – Ελιάς που – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – υπερβαίνει σημαντικά αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Μένει, ωστόσο, να φανεί το τελικό εύρος που θα προκύψει από το τελικό αποτέλεσμα.

Ήδη, η «γραμμή» του κόμματος μεταφέρεται από τα στελέχη της ΝΔ στις πρώτες επίσημες δηλώσεις τους. Ο κ. Μάκης Βορίδης, με βάση την εικόνα των exit polls, σχολίασε ότι δεν δημιουργείται εικόνα πολιτικής ανατροπής και προσέθεσε ότι η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα είναι μία σύνθετη διεργασία που θα προκύψει από τα δεδομένα αφενός στην ευρωπαϊκή κάλπη αφετέρου δε από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή