«Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει το ΠΑΣΟΚ

«Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει το ΠΑΣΟΚ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Χαρ. Τρικούπη αντιμετωπίζουν την εικόνα τήξης της ΔΗΜΑΡ ως «θείο δώρο». Επειτα από ένα αρκετά δύσκολο χρονικό διάστημα για το ΠΑΣΟΚ λόγω της διαρκούς ενδοκομματικής συζήτησης για την επόμενη μέρα, οι συνεργάτες του κ. Ευ. Βενιζέλου μπορούν να πάρουν μια ανάσα και να ασχοληθούν με την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενόψει των εξελίξεων του φθινοπώρου. Από τη Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν ότι η εικόνα βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ να «συνωστίζονται» στις πόρτες άλλων φορέων (εννοούν το «Ποτάμι») υποδηλώνει την πλήρη απουσία πραγματικής πολιτικής ταυτότητας, ενώ αποδεικνύει, παράλληλα, ότι στο κόμμα της Αγ. Κωνσταντίνου υπερισχύουν προσωπικές στρατηγικές.

Σε αντιδιαστολή φέρνουν, βέβαια, ως παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι στο κόμμα της Χαρ. Τρικούπη ουδέποτε αμφιταλαντεύτηκαν έναντι των «πραγματικών προτεραιοτήτων» της χώρας, δηλαδή της κυβερνητικής σταθερότητας και της διατήρησης του προοδευτικού προσήμου της κυβέρνησης. Η εξελισσόμενη κατάσταση, επισημαίνουν, αναδεικνύει ότι ο μόνος πραγματικά υπεύθυνος και αταλάντευτος παίκτης στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς παραμένει το ΠΑΣΟΚ ως κορμός της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης. Τονίζουν, ωστόσο, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει εισοδισμό σε βάρος της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας που άνοιξε πρόσφατα ο κ. Φ. Κουβέλης με την επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο.

Σε κυβερνητικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην κατηγορηματική άρνηση σε «τυχόν», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «απαιτήσεις της τρόικας για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις απεργίες και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες». Το συγκεκριμένο θέμα επισήμανε αντιπροσωπεία του κόμματος (Φίλ. Σαχινίδης, Γ. Κουτρουμάνης, Χρ. Πρωτόπαπας) προς τον κ. Χαρδούβελη σε συνάντηση που είχαν. Εκεί συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις ως προς την πορεία των προαπαιτουμένων. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επανέφεραν προς τον υπουργό Οικονομικών τη ρύθμιση που προτείνει το κόμμα τους επί του θέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία και την εφορία. Από τη Χαρ. Τρικούπη υπενθυμίζουν ακόμη ότι ζητούν συνάντηση και με τον κ. Ι. Βρούτση για τα μέτρα προστασίας των απολυθέντων δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, ενόψει συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο, έξι μέλη του οργάνου (Ι. Αξαρλής, Ντίνα Λάζαρη, Κ. Μαμέλης, Θ. Παπαγεωργίου, Κ. Πούλιος και Χ. Τσιόκας) ζητούν με επιστολή τους «την ανασύσταση του σοσιαλιστικού Κινήματος με αυτονομία και αυτοτέλεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή