Το ΠΑΣΟΚ επιμένει… κεντροαριστερά

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει… κεντροαριστερά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσεκτικές κινήσεις στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς ζήτησε χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ευρεία κομματική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εξωτερικών. Στη σύσκεψη που έγινε χθες υπό τον κ. Βενιζέλο (με τη συμμετοχή στελεχών όπως οι κ. Κ. Σκανδαλίδης, Ι. Κουτσούκος, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας, Ν. Σαλαγιάννης, Γ. Κουτρουμάνης, Φ. Χατζημιχάλης κ.ά.), αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία συνάντηση σε επίπεδο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων συνιστωσών κινήσεων της «Ελιάς», προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αν και δεν υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες ως προς τη στρατηγική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι ακόμη και στους συνήθως πιο χαλαρούς θερινούς μήνες, οι επαφές πρέπει να συνεχίζονται. Στο πλαίσιο αυτό, εκκρεμεί να ανακοινωθεί η σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, κάτι που πιθανότατα θα γίνει μετά τις 25 Αυγούστου. Και τούτο, διότι στη Χαρ. Τρικούπη επιθυμούν να κρατήσουν την επικοινωνιακή δυναμική της 3ης Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, στη χθεσινή σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση και για τη φετινή εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου, η οποία θα έχει καθαρά επετειακό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη Μεταπολίτευση και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Η εκδήλωση που θα διοργανώσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ΠΑΣΟΚ θα κινείται σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας θα αφορά την πορεία του κόμματος στη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών. Επ’ αυτού αναμένεται να κληθούν να μιλήσουν ιστορικά στελέχη που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην πορεία των χρόνων, ενώ ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και κάποια επιστημονική ημερίδα, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων. Ο δεύτερος άξονας θα αφορά τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις, ενόψει, μάλιστα, της συζήτησης η οποία θα ξεκινάει το φθινόπωρο περί τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, αλλά και άλλα παρεμφερή ζητήματα.

Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι όσα ανακοινωθούν την 3η Σεπτεμβρίου από το ΠΑΣΟΚ οφείλουν να συνθέτουν ενός είδους προγραμματικό πλαίσιο για τον τρόπο διακυβέρνησης στα επόμενα χρόνια. Συζητήθηκε, ακόμη, η παρουσία του κ. Βενιζέλου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες μετά την επετειακή εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου (6/9).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή