Διευρύνεται η λίστα των «ανταρτών»

Διευρύνεται η λίστα των «ανταρτών»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνεται ο αριθμός των δημάρχων που αντιδρούν στην αξιολόγηση και στον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίες άλλαξαν μορφή με το διάταγμα Παυλόπουλου. Τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Ναυπλιέων, Περάματος (ήδη υπήρχε απόφαση δημάρχου) και Χολαργού αποφάσισαν επίσης να μην αποστείλουν στοιχεία των υπαλλήλων του δήμου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση αλλά και ο επανέλεγχος των συμβάσεων.

Επίσης, εκτός από τον «αρχικό κατάλογο» των 19 που εμφανίστηκαν ως ομάδα, στοιχεία δεν έχουν αποστείλει οι Δήμοι Νίκαιας – Ρέντη, Πάτρας και Λάρισας. Ετσι ο αριθμός των «αρνητών» ανεβαίνει στους 24, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, παραπέμπει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Οι δήμαρχοι προβάλλουν ως κίνητρο της άρνησής τους (οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι αποτέλεσμα των εισηγήσεων των δημάρχων) την προστασία των εργαζομένων αλλά και των δημοτών τους, εφόσον «ο δήμος δεν θα μπορεί να προσφέρει τις αναγκαίες υπηρεσίες αν μειωθεί κι άλλο το προσωπικό».

Πάντως, ενδεικτικά σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ότι στον Δήμο Αθηναίων, ο έλεγχος που αφορά τα πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% για το σύνολο των 4.500 υπαλλήλων που εργάζονται στον κεντρικό δήμο. Με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη ο έλεγχος ξεκίνησε τέλη του 2013 και συνεχίζεται. Εως σήμερα έχουν βρεθεί 60 άτομα με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά οι 30 από τους οποίους υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία. Επίσης… ενδεικτικά, ο δήμαρχος Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, που εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, εξηγεί στην «Κ» ότι το δημοτικό συμβούλιο Χολαργού πήρε την απόφαση να μην αποστείλει στοιχεία για την αξιολόγηση λόγω της υποχρεωτικής ποσόστωσης του 15% που έχει τεθεί στον νόμο. «Είμαι υπέρ της αξιολόγησης γιατί προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μετρήσιμο», τονίζει, ωστόσο, ότι ο συγκεκριμένος νόμος έχει προβλήματα. Οσον αφορά τα πλαστά πτυχία, ο ίδιος επισημαίνει ότι ο έλεγχος προχωρεί κανονικά και ότι ήδη ένα άτομο έχει απολυθεί από τον δήμο διότι είχε δώσει πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου. Το γεγονός ότι πρόκειται για καταπάτηση νομοθεσίας;

Ο δήμαρχος, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, αναμένει την απόφαση του ΣτΕ τον Οκτώβριο.

Ενας από τους πρωτεργάτες του «κινήματος», ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, αναφέρει στην «Κ» ότι ο έλεγχος των πλαστών διενεργείται από την αρχή του χρόνου από τις διευθύνσεις προσωπικού. «Κανένας δεν θέλει ανθρώπους που διορίστηκαν με πλαστά στοιχεία». Υπογραμμίζει, τέλος, ότι στον δήμο περίπου 170 παιδιά βρέθηκαν φέτος εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών καθώς δεν υπήρχε προσωπικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή