Συνολικό σχέδιο από Βενιζέλο

Συνολικό σχέδιο από Βενιζέλο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αναπτύξει σήμερα και αύριο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στους υπουργούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς και στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Βενιζέλος θα περιγράψει στα στελέχη του κόμματός του τη συνολική άποψή του για την πορεία που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ με βάση τρεις προτεραιότητες: Πρώτον, τη διάσωση της διακριτής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ στο σχήμα της συγκυβέρνησης, Δεύτερον, την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και, τρίτον, την ταχεία προώθηση των διαδικασιών ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Επ’ αυτού, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί σήμερα με τους επικεφαλής των κινήσεων που συμμετείχαν στις ευρωκλογές με την «Ελιά», προκειμένου να οριστούν τα μέλη της πολιτικής και οργανωτικής επιτροπής που θα ασχοληθούν με τη διοργάνωση του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Στη Χαρ. Τρικούπη ευελπιστούν ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος χώρος της Κεντροαριστεράς (με πλέον ενδεικτική τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ), στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα κατορθώσουν να εκπροσωπηθούν περισσότερες δυνάμεις από όσες συγκρότησαν την «Ελιά» στις ευρωεκλογές του προηγούμενου Μαΐου, αλλά και μεμονωμένες προσωπικότητες που για ποικίλους λόγους τηρούν αποστάσεις από τις εξελίξεις.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος θα έχει μιλήσει και στους υπουργούς της κυβέρνησης και στη Χαρ. Τρικούπη ελπίζουν ότι αυτή τη φορά η συζήτηση θα κινηθεί σε ηπιότερους τόνους από την προηγούμενη ανάλογη συνάντηση προ ολίγων εβδομάδων. Τότε, είχε σημειωθεί η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με αφορμή όχι μόνο την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και τη διαχείριση του ΠΑΣΟΚ από τον σημερινό πρόεδρό του. Στη Χαρ. Τρικούπη αντιλαμβάνονται ότι πολλά από τα λεγόμενα «πρωτοκλασάτα» στελέχη διατηρούν τις απόψεις τους για τις διαδικασίες στην Κεντροαριστερά, ωστόσο εκτιμούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να αναπτύξει μια δυναμική που θα μπορούσε να λειτουργήσει εκ νέου ενωτικά, παρά τις προσωρινές τριβές.

Αύριο το πρωί, λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης στο πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Βενιζέλος θα απευθυνθεί και στους βουλευτές του κόμματος. Οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι οι βουλευτές του κόμματος θα κινηθούν συντεταγμένα στη διάρκεια της ψηφοφορίας, δίχως διαρροές. Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να περιοριστεί στην ψήφο εμπιστοσύνης (η οποία εν πολλοίς θεωρείται τυπική), αλλά θα επεκταθεί και στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επισημάνει ότι το δίλημμα του Μαρτίου είναι απλό και αφορά το αν η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές ή θα αποκτήσει Πρόεδρο ο οποίος θα εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή