ΠΑΣΟΚ κατά «τεχνητού διπολισμού»

ΠΑΣΟΚ κατά «τεχνητού διπολισμού»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ν.Δ., με αφορμή τη σύγκρουση για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, άφησε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για τεχνητό διπολισμό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εντόπισε μορφές «πρώιμου και μεσαίου δικομματισμού» όπου ενδημούν «αλαζονικές συμπεριφορές», οι οποίες, όπως είπε, «μεταφυτεύονται σε άλλους, μικρούς, νεοπαγείς χώρους που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ούτε τη δυσκολία των καταστάσεων ούτε τις δυνατότητες που έχουν». Ο κ. Βενιζέλος, σε εκδήλωση της «Ελιάς», ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού της Δημοκρατικής Παράταξης, μίλησε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «δεν επιδιώκουμε να είμαστε σε κάθε κυβερνητικό σχήμα». Παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «εσωτερικό πρόβλημα» το οποίο εντόπισε στο γεγονός ότι «δεν έχει ακόμη συνέλθει από το μεγάλο ιστορικό σοκ που προκάλεσε η αντιμετώπιση της αλήθειας της κρίσης το 2009-2010». Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ωστόσο και για «φαινόμενα ανεξήγητα και προκλητικά». «Δεν είναι δυνατόν», είπε, «να ζητούν τα ρέστα για πολιτικές επιλογές μεγάλης σημασίας, για ιστορικούς αναπροσανατολισμούς της παράταξης και της χώρας, αυτοί που έλαβαν ή στήριξαν τις αποφάσεις ή που δεν είχαν το θάρρος να έχουν τον κριτικό τους λόγο όταν λαμβάνονταν οι αποφάσεις».

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να υφίστανται αποκλίσεις, ακόμη και στη Βουλή, κάτι που διεφάνη χθες, όταν ο κ. Απ. Κακλαμάνης καταψήφισε τροπολογία η οποία αφορά τη δυνατότητα χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων από ΝΠΙΔ, ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον υπουργό Οικονομικών.

«Εγώ σας έχω πει ότι η ψήφος μου (σ.σ. ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση) είναι ψήφος ανοχής στο μη χείρον. Αυτό, όμως, είναι το χειρότερο: ιδιαίτερα το θέαμα ενός υπουργού, ο οποίος φιλοξενείται στο Κοινοβούλιο και δεν είναι εκπρόσωπος του λαού, να απευθύνεται με καταφρονητικό ύφος στο Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Κακλαμάνης, απευθυνόμενος στον κ. Γκ. Χαρδούβελη. Ανεβάζοντας δε ακόμη περισσότερο τους τόνους και αφού αναρωτήθηκε «δεν ξέρω ποιοι τον υπέδειξαν ή τον επέβαλαν ως υπουργό Οικονομικών», έστρεψε τα βέλη του και προς τον πρωθυπουργό: «Ανησυχώ. Δεν μπορεί αυτή η χώρα να πάει στην καταστροφή, για να εμφανιστούν οι κ. Σαμαράς και Χαρδούβελης ότι σκίζουν τα Μνημόνια, πριν εμφανιστεί ότι τα σκίζει ο κ. Τσίπρας».

Παράλληλα, με την τακτική ολομέτωπης σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίχως την παράλληλη κριτική προς τη Ν.Δ., φαίνεται ότι διαφωνούν ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις της κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου και του κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου, οι οποίοι άφησαν αιχμές τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εναντίον της Ν.Δ. Η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγόρησε (Real) τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανευθυνότητα και λαϊκισμό», αλλά εκτίμησε ότι και η Ν.Δ. «ρίχνει λάδι στη φωτιά», καθώς «βολεύεται πρόσκαιρα και μικροπολιτικά από την όξυνση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή