Αθανασίου: Λόγω αδυναμίας, όχι αδιαφορίας, η μη καταβολή αναδρομικών στους δικαστές

Αθανασίου: Λόγω αδυναμίας, όχι αδιαφορίας, η μη καταβολή αναδρομικών στους δικαστές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αδυναμία της κυβέρνησης και όχι σε αδιαφορία για την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των δικαστών απέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου τη μη παροχή αναδρομικών αποδοχών στους δικαστές για τις περικοπές που έχουν υποστεί στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Αθανασίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση εφήρμοσε την απόφαση του μισθοδικείου και επανέφερε τους μισθούς των δικαστών στο επίπεδο του Αυγούστου 2012, αλλά αδυνατεί να δώσει πλήρως τα αναδρομικά που δικαιούνται.

Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος τη Ένωσης και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, έκανε λόγο για αδιαφορία της κυβέρνησης και απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Η κ. Θάνου τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις και για τα μισθολογικά των δικαστών. Διαφορετικά, όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος για την έννομη τάξη και συνταγματική εκτροπή.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρουμάνος, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Δικαιοσύνης και είπε ότι οι δικαστές, εις πείσμα των καιρών, πορεύονται με ήθος.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα της Δικαιοσύνης, κάλεσε τους δικαστές, παρά τις περικοπές και την ύπαρξη προβλημάτων, να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων.

«Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε και εκτός ωραρίου, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να δικάσουμε τις υποθέσεις των ελλήνων πολιτών», δήλωσε η κ. Κουτζαμάνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή