Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει της πρώτης από τις τρεις συνολικά ψηφοφορίες που θα κρίνουν την εκλογή Προέδρου ή την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη θετική ψήφο των βουλευτών ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και ένδειξη σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ο κ. Σαμαράς καλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα για την αποφυγή μιας περιπέτειας, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την πορεία της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απόψε διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ψηφοφορία κατά την οποία, η θετική ψήφος των Βουλευτών, βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της Κυβέρνησης. Αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως και ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Αντ. Σαμαράς, που έχει αναλάβει σημαντικό μερίδιο της προσπάθειας για την εξασφάλιση της προεδρικής πλειοψηφίας των 180 βουλευτών, ποντάρει σε ένα πρώτο αποτέλεσμα που θα σηματοδοτήσει τη δυναμική της υποψηφιότητας του κ. Στ. Δήμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπήρχαν έως αργά χθες βράδυ, καθώς οι ζυμώσεις ήταν συνεχείς, τόσο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όσο και μπροστά στα μάτια όσων βρέθηκαν στη Βουλή, αφετηρία για την προεδρική πλειοψηφία αποτελούν 161, κατ’ ελάχιστον, βουλευτές.

Το Μαξίμου χαρακτηρίζει αναγνωριστική τη σημερινή πρώτη εκλογή. «Η κρίσιμη εβδομάδα θα είναι αυτή πριν από την 29η Δεκεμβρίου», υπογραμμίζει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι «ούτε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στη σημερινή ψηφοφορία θεωρείται πρόκριμα εκλογής, ούτε βέβαια ένα αρνητικό θα αποτελούσε καταστροφή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή