«Αθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς», λέει το Μαξίμου

«Αθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς», λέει το Μαξίμου

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βεβαιότητα για την κατάρρευση της «προβοκάτσιας», όπως τη χαρακτήρισαν, από τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται από το Μαξίμου, στον απόηχο των καταγγελιών για προσπάθεια χρηματισμού του βουλευτή Π. Χαϊκάλη.

Από το Μαξίμου ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης αρχικώς κατά του κ. Π. Χαϊκάλη και όσων άλλων κρίνει η Δικαιοσύνη, ενώ ήδη από νωρίς συνεργάτες του κ. Σαμαρά έκαναν λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πρόκειται για την απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους, ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρχε έντονη η αίσθηση πως πρόκειται για «στημένη» υπόθεση, με στόχο να ναρκοθετηθούν οι όποιες πιθανότητες εκλογής Προέδρου. Προς τούτο, συνομιλητές του κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος και πληροφορήθηκε τα καθέκαστα στις Βρυξέλλες, επεσήμαιναν, πέραν των στοιχείων που επικαλέστηκαν οι κ. Χαϊκάλης και Καμμένος, και τον τρόπο που «στήθηκε» επικοινωνιακά η υπόθεση. Συγκεκριμένα σχολίαζαν την εμπλοκή του κ. Λ. Λαζόπουλου, ο οποίος προέβη στην… αποκάλυψη στο πλαίσιο συνέντευξής του σε πρωινή εκπομπή, τη δήθεν έκπληξη του κ. Π. Χαϊκάλη όταν εκλήθη προς επιβεβαίωση, αλλά και τη σπουδή των κ. Πάν. Σκουρλέτη και Αλ. Τσίπρα να τοποθετηθούν δημοσίως, πριν καν παρουσιάσει τα όποια στοιχεία ο κ. Π. Καμμένος.

Το Μαξίμου αφήνει ασχολίαστες τις αιχμές Καμμένου για την παρουσία του εμπλεκομένου στο τότε γραφείο Σαμαρά, καθώς, όπως αποδεικνύεται, ο εν λόγω είχε διατελέσει εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Καμμένου και, μάλιστα, βασικός μάρτυρας στην υπόθεση των CDS, από την οποία ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης έχει λάβει αποστάσεις.

Το βάρος της αντεπίθεσης ανέλαβε ο κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος. «Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ’ αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα», είπε ο γραμματέας της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια που ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ… Προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις». Ο κ. Παπαμιμίκος κατήγγειλε ότι «το πρόσωπο που καταγγέλλεται από τους ΑΝΕΛ υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου, τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα στις 22.03.2013 και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013, ενώ είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS». Των καταγγελιών ακολούθησαν φωτογραφίες του καταγγελλομένου από τον κ. Καμμένο… δίπλα στον κ. Καμμένο τόσο κατά τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα όσο και κατά την επίσκεψη του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Κύπρο, τις ημέρες της κυπριακής κρίσης. H επίθεση της Ν.Δ. δεν έμεινε αναπάντητη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος –όπως ήδη αναφέρθηκε– έσπευσε να υιοθετήσει τις καταγγελίες. «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», απάντησε η Κουμουνδούρου, ανοίγοντας έναν κύκλο αντιπαράθεσης με το Μαξίμου.

Σχολιάζοντας δηκτικά την ανακοίνωση, η κ. Σοφία Βούλτεψη αναγνώρισε ως πολύ σοβαρή την υπόθεση «αφού ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν ως στενό και αξιόπιστο συνομιλητή του στις κλειστές συσκέψεις με τον κ. Καμμένο το καταγγελλόμενο πρόσωπο». «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει τη βιασύνη με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε τις “καταγγελίες” του κ. Καμμένου», κατέληξε η κυρία Βούλτεψη, που νωρίτερα είχε κατηγορήσει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο». Το μέτωπο που άνοιξε χθες βαρύνει εμφανώς τις εξελίξεις. «Το κρατούσαν μυστικό και το έδωσαν στον Λαζόπουλο να το επεξεργαστεί, ο οποίος είναι στρατευμένος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ…», ανέφερε η κ. Ντ. Μπακογιάννη (Alpha).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή