Δύο προκλήσεις για το ΠΑΣΟΚ

Δύο προκλήσεις για το ΠΑΣΟΚ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγο μετά την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος δεν θα γνωρίζει μόνο αν ο κ. Στ. Δήμας τελικώς ανέλθει στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Στη Χαρ. Τρικούπη προετοιμάζονται πυρετωδώς να αντιμετωπίσουν το αρνητικό σενάριο, δηλαδή την αποτυχία ανάδειξης Προέδρου. Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν άμεσα δύο προκλήσεις:

• Πρώτον, τη διεξαγωγή ενός σκληρού, διμέτωπου προεκλογικού αγώνα, όπου θα πρέπει να αντέξουν στην πίεση που θα δεχθούν από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ καταρτίζονται με σκοπό να έχουν τη μέγιστη δυνατή ανανέωση και με ιδιαίτερη στόχευση σε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς χώρους καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

• Δεύτερη πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ θα είναι ένα πιθανό εκλογικό πανόραμα κομμάτων και συνδυασμών με κεντροαριστερή προέλευση, με κύριο, βέβαια, το κόμμα που πιθανώς θα ανακοινώσει ο κ. Γ. Παπανδρέου την ερχόμενη εβδομάδα. Παλαιότερα στελέχη (όπως ο κ. Δ. Κρεμαστινός και όχι μόνο), έχουν αναλάβει μια επιχείρηση γεφύρωσης του χάσματος που υπάρχει μεταξύ των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου, ενώ και από τη Χαρ. Τρικούπη διατηρούν χαμηλά τους τόνους, ευελπιστώντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σχολίαζαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τη συστράτευση των στελεχών ούτε την ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Αρειο Πάγο».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι «αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γ. Παπανδρέου», καθώς θα ήταν «προσβολή για τη μνήμη του Ανδρέα». Και τόνιζαν ότι «ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας περιφέρειας επιθυμεί», προσθέτοντας ότι «θα αναληφθούν οι αυτονόητες πρωτοβουλίες για τη διενέργεια Συνεδρίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή