Σαμαράς: Κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες και η ανάκαμψη

Σαμαράς: Κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες και η ανάκαμψη

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σκληρό δίλημμα των επικείμενων εθνικών εκλογών έθεσε, ήδη από το επόμενο λεπτό της χθεσινής άκαρπης ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας ατύπως την προεκλογική περίοδο. «Αυτό που δεν έκανε η Βουλή είναι η ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός! Να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει στη χώρα τη σταθερότητα. Να μείνουμε στη σταθερή πορεία δηλαδή των μεταρρυθμίσεων και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια. Οριστικά. Και τελειωτικά…», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, σπεύδοντας να επισημάνει ότι ο ίδιος είναι ο εγγυητής της σταθερότητας. «Είμαι εδώ για να εγγυηθώ ότι η χώρα θα φτάσει στο λιμάνι της ασφάλειας και της σταθερότητας. Χωρίς να κινδυνεύσουν ούτε οι θυσίες που έγιναν μέχρι σήμερα ούτε και η ανάκαμψη που ήδη έχει αρχίσει. Είμαι εδώ για να μην επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη», ανέφερε, δείχνοντας εξαρχής ότι στόχος του είναι η επιλογή των πολιτών να επικεντρωθεί στο δίπολο Σαμαράς – Τσίπρας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το προβάδισμά του σε όλα τα «ποιοτικά στοιχεία» των δημοσκοπήσεων, με πρώτο την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία και τη διαχείριση των κρίσιμων οικονομικών και εθνικών θεμάτων. Ωστόσο, το προσωπικό μήνυμα του κ. Σαμαρά είχε και ακόμη μία ανάγνωση, η οποία αφορά τη μετά τις εκλογές «επόμενη μέρα» στη Ν.Δ., την οποία, προφανώς, θέλει να είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που θα καθορίσει.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την εκλογική νίκη της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι «στις τέσσερις εβδομάδες ώς τις εκλογές, ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του, στην πιο καθοριστική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι ξαναβάζουν τη χώρα σε περιπέτειες, πάνω στη στιγμή που είχε σταθεροποιηθεί…». Στελέχη του Μαξίμου εξέφραζαν, επίσης, χθες την αισιοδοξία τους για το εκλογικό αποτέλεσμα, η οποία και εδράζεται στη σμίκρυνση της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ («στα όρια του στατιστικού λάθους» έλεγε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού), στην εκδήλωση της «οργής» των πολιτών έναντι των κομμάτων που έσυραν τη χώρα σε κάλπες (μια μειοψηφία στην οποία συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α., είπε ο κ. Σαμαράς), αλλά και στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, που θέλουν τον πρωθυπουργό να υπερτερεί του κ. Αλ. Τσίπρα στην ικανότητα διαχείρισης όχι μόνον των οικονομικών αλλά και των εθνικών θεμάτων.

Ο κ. Σαμαράς θα επενδύσει στο «χαρτί» του υπεύθυνου κυβερνήτη έναντι του διεκδικητή της εξουσίας. Αυτό, άλλωστε, σηματοδότησε και η πρόθεση που εξεδήλωσε οι κάλπες να στηθούν το συντομότερο δυνατόν, δηλ. στις 25/1, κι αυτό παρά τις εισηγήσεις που υπήρχαν στο τραπέζι αλλά και τις επισημάνσεις κομματικών στελεχών ότι ο χρόνος μέχρι τις κάλπες είναι λίγος. Μπορεί προς την ίδια κατεύθυνση να κινήθηκε και ο κ. Βενιζέλος, με ζητούμενο τον περιορισμό του χρόνου που θα έχει στη διάθεσή του ο κ. Παπανδρέου για το κομματικό του εγχείρημα, ωστόσο ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε ούτε να παρατείνει την εκκρεμότητα ούτε βέβαια να κατηγορηθεί ότι καθιστά «ασφυκτικό» το χρονικό πλαίσιο για την, όποια, αυριανή κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά είναι και όσα είπε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε ολόκληρο το προεκλογικό διάστημα. Οι πρόωρες εκλογές είναι μεγάλη περιπέτεια, αλλά δική μας δουλειά είναι να εξουδετερώσουμε τους κινδύνους», ανέφερε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι με την ωριμότητα του ελληνικού λαού «είναι εύκολο, από τη μεγάλη περιπέτεια των πρόωρων εκλογών στην οποία έσυραν τον τόπο, να προκύψει η μεγαλύτερη ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή