Αντ. Σαμαράς: Δεν συνομιλώ με υβριστές

Αντ. Σαμαράς: Δεν συνομιλώ με υβριστές

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σκληρό ροκ» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάδειξη κάθε πτυχής του προγράμματος ή των απόψεων στελεχών του που συνιστούν ρήξη με τους εταίρους και προοπτική κήρυξης στάσης πληρωμών, επιλέγει η Νέα Δημοκρατία στην εκκίνηση του αγώνα ταχύτητας προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς χθες από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος υπογράμμισε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει πιο κοντά τη χρεοκοπία ή νέα επαχθή μνημόνια και παράλληλα απέκλεισε κάθε πρόταση για τηλεοπτικό διάλογο με τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Σαμαράς προγραμματίζεται να βρεθεί σήμερα σε Καρδίτσα και Λάρισα ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και εντός της εβδομάδος στη Στερεά Ελλάδα. Στις λίγες ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τις κάλπες, ο κ. Σαμαράς επιδιώκεται να βρεθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις με αποδέκτες ευρύτερα (π.χ. συνταξιούχοι) ή πιο εξειδικευμένα κοινά.

Τα πρώτα τηλεοπτικά μηνύματα θα αρχίσουν να προβάλλονται περί τα τέλη της εβδομάδας, ενώ χθες μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Δ., πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα κομματικά γραφεία με τη διαφημιστική Newtons -που έχει αναλάβει την υλοποίηση της καμπάνιας- για την οριστικοποίηση των βασικών πολιτικών μηνυμάτων και της στρατηγικής.

«Σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ»

Παρά το γεγονός ότι πρόθεση είναι ο προεκλογικός λόγος της Ν.Δ. να μην περιοριστεί στην ανάδειξη των κινδύνων από τον ΣΥΡΙΖΑ, η παράμετρος αυτή παραμένει ισχυρή, ειδικώς όταν διατυπώνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ενδεικτικά είναι όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Δ. Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για πανικό της Κουμουνδούρου, η οποία και βρίσκεται αντιμέτωπη με τις πολιτικές της επιλογές. Δεν μπορεί να αιτιολογήσει, σημείωσε ο πρωθυπουργός, γιατί συναθροίστηκε με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να σύρει τη χώρα στις κάλπες, δεν μπορεί να διαχειριστεί τα ψέματα από την αποκάλυψη ότι, βάσει αποφάσεων συνεδρίου, μας οδηγεί σε χρεοκοπία και απειλεί με εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, ενώ δεν έχει συμμάχους καθώς δεν κατάφερε να συμφωνήσει ούτε καν με τον Φ. Κουβέλη. «Μόνοι τους τρομάζουν τον κόσμο», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας «χρέος της Ν.Δ.» να αναδεικνύει τις επικίνδυνες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας αρνητικά στο αίτημα που έχει διατυπωθεί για τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «πώς να κάνουμε διάλογο με υβριστές που με λένε πουλημένο και προδότη;» και συνέχισε τονίζοντας ότι «εγώ δεν θα νομιμοποιήσω την πολιτική αθλιότητα». Εκανε λόγο για την τελική μάχη απέναντι στον λαϊκισμό «την οποία θα κερδίσουμε με τη βοήθεια του Θεού, κι εμείς δεν ντρεπόμαστε να το λέμε» και εξήγγειλε οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία για την «επόμενη μέρα» στα τέλη Φεβρουαρίου και εφόσον η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή