Αντ. Σαμαράς: Συγκρούονται δύο κόσμοι

Αντ. Σαμαράς: Συγκρούονται δύο κόσμοι

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την προσέλκυση όχι μόνον των αναποφάσιστων ψηφοφόρων αλλά και πολιτών που εμφανίζονται να επιλέγουν, μέχρι σήμερα, κόμματα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Αντ. Σαμαράς ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον επί της οικονομίας που παραμένει σταθερά στο επίκεντρο της διαμάχης των δύο κομμάτων, αλλά και επί σειράς κοινωνικών ζητημάτων. «Αυξάνεται η συσπείρωση της παράταξής μας και έρχονται και άλλοι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν Ν.Δ. Ο ελληνικός λαός έκανε τεράστιες προσπάθειες αλλά δεν θέλει να γυρίσει πίσω στον κρατισμό, στον λαϊκισμό, σε εκείνους που τάζουν τα πάντα και μετά τις εκλογές θα τους πάρουν τα πάντα», ήταν η χθεσινή χαρακτηριστική αναφορά του κ. Σαμαρά από τα Ιωάννινα.

Εκμεταλλευόμενη την ομόθυμη στάση των Ευρωπαίων ηγετών, μετά το χτύπημα των εξτρεμιστών στο Παρίσι, η Ν.Δ. επεδίωξε να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τις απόψεις του για τη μετανάστευση, ενώ χθες, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ηπειρο, ο πρωθυπουργός στόχευσε ευθέως στο θρησκευτικό αίσθημα μερίδας πολιτών δηλώνοντας την απόφασή του να μην αποσυρθούν οι θρησκευτικές εικόνες από τα δημόσια κτίρια. «Από τη Βουλή και τα υπουργεία μέχρι τα δημαρχεία και τα σχολεία, αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Η σύγκρουση μεταξύ χριστιανοδημοκρατίας και Αριστεράς είναι ακόμη μία πτυχή της προσπάθειας οικοδόμησης της εικόνας «σύγκρουσης δύο κόσμων» για την οποία έκανε λόγο ο κ. Σαμαράς. «Οι εκλογές έχουν να κάνουν με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους που έχει να επιλέξει κανείς. Ο ένας είναι ο κόσμος της ανάπτυξης, της σοβαρότητας, είναι ο κόσμος ο οποίος προσφέρει σταθερότητα στον τόπο… Και από την άλλη, έχεις έναν κόσμο ο οποίος θέλει να πιστέψουμε σε ιδέες και σε πολιτικές οι οποίες όχι μόνο δεν αρμόζουν στον Ελληνα, αλλά δεν οδηγούν και πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της φτώχειας, τη στιγμή που η Ευρώπη, μαζί με την Ελλάδα, ανακάμπτει», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς από τη Θεσπρωτία.

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. προχωρούσε σε μπαράζ ανακοινώσεων αποκαλύπτοντας αμφιλεγόμενες δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο «παρατηρητήριο δηλώσεων ΣΥΡΙΖΑ», την καθημερινή πλέον σταχυολόγηση της «γαλάζιας» επικοινωνιακής ομάδας, περιλαμβάνονται ενδεικτικά οι αμφισβητήσεις του υποψήφιου βουλευτή Κ. Λαπαβίτσα για την οικονομική πρόταση του κ. Τσίπρα, οι αναφορές στελεχών περί δημοψηφίσματος, εξόδου από το ευρώ ή αποχώρησης από το ΝΑΤΟ. Οι αναφορές έδωσαν το επιχείρημα στον πρωθυπουργό να υπογραμμίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί» και στον γραμματέα του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκο να σημειώσει ότι ο ελληνικός λαός «έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πολιτική σταθερότητα ή στο πολιτικό και κοινωνικό χάος». Σε παράλληλο χρόνο, τα δύο νέα τηλεοπτικά μηνύματα της Ν.Δ. στοχεύουν ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ: το πρώτο με αφορμή το Παρίσι καταγγέλλει την Κουμουνδούρου ότι θέλει ανοιχτά σύνορα και αφοπλισμένη Αστυνομία, το δεύτερο αναδεικνύει τη φράση του Αλ. Τσίπρα περί «αγορών που θα χορέψουν πεντοζάλη».

Στήριξη από Καραμανλή

Η Ν.Δ. εισέρχεται στη διακεκαυμένη ζώνη πριν από τις κάλπες και, προφανώς, θεωρείται αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των στελεχών. Κορυφαίος εξ αυτών, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής που, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, αναμένεται να προβεί σε δήλωση στήριξης της εκλογικής προσπάθειας του κόμματος ενώ θα δώσει το παρών και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο κ. Σαμαράς προγραμματίζεται να μιλήσει στις 21 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή