Προσωπικός αγώνας Σαμαρά μέχρι την κάλπη

Προσωπικός αγώνας Σαμαρά μέχρι την κάλπη

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Όλοι πρέπει να αποτρέψουμε το ατύχημα Τσιπρα, δεν θα τους επιτρέψουμε να γυρίσουν τη χώρα πίσω», τόνισε ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο κλειστό γήπεδο Ταε Κβο Ντο, στο Παλαίο Φάληρο. 

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από την χθεσινή απόφαση Ντράγκι, τονίζοντας τις δυνατότητες αλλά και τους επικείμενους κινδύνους σε περίπτωση που πρώτο κόμμα την Κυριακή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από ένα τρις από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ.' Αλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ. Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές». 

Ο  κ. Σαμαράς τόνισε πως  η ανάπτυξη άρχισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «τα τίναξε όλα στον αέρα οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές», κάτι που ο ελληνικός λαός δεν ήθελε.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα υπογράμμισε πως «αυτά τα χρόνια είπαμε πολλές φορές όχι στην τρόικα, δεν ήθελαν την μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά το κάναμε, δεν ήθελαν τις 100 δόσεις, δεν ήθελαν την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά τα κάναμε».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους αναποφάσιστους, λέγοντας πως αυτοί θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να είναι το πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να δώσουν «βροντερό παρών στην κάλπη σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα που βρισκόμαστε κοντά στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο». Έβαλε και το καταληκτικό ερώτημα: «Ποιόν θέλει καπετάνιο στο τιμόνι την δύσκολη αυτή ώρα ο λαός; Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα αλλά υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη της Ευρώπης στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει από την Ευρώπη της Ανάπτυξης και θα συμμορφώνεται. Δεν έχει γνώση, δεν έχει άποψη. Όλα θα κριθούν έστω και από μία ψήφο γιατί το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών».

«Ο ελληνικός λαός την Κυριακή καλείται να απαντήσει ποιον θέλει καπετάνιο στο τιμόνι», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ στο τέλος της ομιλίας του προσέθεσε πως «ο κόσμος που θα δώσει τη νίκη, όχι στο κόμμα αλλά στην Ελλάδα… Είμαστε οι περισσότεροι και θα νικήσουμε έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας, εκπροσωπούμε το μέλλον».

Προσωπικός αγώνας μέχρι την κάλπη

«Πάνω του» πήρε το σύνολο της πολιτικής μάχης ενόψει των εκλογών της Κυριακής ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τελευταία ομιλία  στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο, με την οποία πέφτει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε προσωπικό τόνο, για όλα όσα πέτυχε από τον Ιούνιο του 2012 που ανέλαβε την Πρωθυπουργία, αλλά και με προσωπικές, ευθείες αναφορές προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς -που απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση σε όλους όσους επιθυμούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να ψηφίσουν ΝΔ- «προσωποποίησε» πλήρως την επικείμενη εκλογή στο δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας. Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την αυξημένη αποδοχή των πολιτών ως προς την καταλληλότητά του για την Πρωθυπουργία αλλά και την εικόνα του ακάματου πρωθυπουργού που οικοδόμησε τα τελευταία έτη. Στον αντίποδα, ωστόσο, η τακτική αυτή ενέχει και τον κίνδυνο, σε περίπτωση ενός αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος, να είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που θα κληθεί να σηκώσει το σύνολο της ευθύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή