Πρόταση επαναφοράς 13ου, 14ου μισθού από ΚΚΕ

Πρόταση επαναφοράς 13ου, 14ου μισθού από ΚΚΕ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής που ασκείτο και τα προηγούμενα χρόνια βάσει μιας νέας συμφωνίας η οποία θα αντικαθιστά το πρόγραμμα, αλλά θα περιλαμβάνει τις ίδιες περιοριστικές υποχρεώσεις, προέβλεψε χθες ο κ. Δ. Κουτσούμπας κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η οποία ήταν για πρώτη φορά ανοιχτή προς τα ΜΜΕ. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ επισήμανε ότι «ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχθεί ότι την επόμενη μέρα θα υπάρξει πρόγραμμα σε συμφωνία με τους δανειστές». Και πρόσθεσε ότι το νέο πρόγραμμα «ακόμη κι αν δεν ονομαστεί μνημόνιο ή δεν έχει την τυπική μορφή του σημερινού μνημονίου» θα περιέχει περικοπές «για γενικευμένες δωρεάν, δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες». Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ προανήγγειλλε ότι το κόμμα του θα καταθέσει και δικές του προτάσεις, με βασική την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα το πρόβλημα δεν είναι η ονομασία του μνημονίου, αλλά η συνολική ουσία της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Οπως είπε, «το μνημόνιο είναι, επί της ουσίας, η εξειδίκευση της γενικής πολιτικής, των κατευθύνσεων της Ε.Ε.». Και τόνισε, ότι τόσο στις τελευταίες τοποθετήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και ηγετών, όσο και σε εκείνες της ελληνικής κυβέρνησης, γίνεται σαφές ότι το ελληνικό χρέος δεν θα υποστεί «κούρεμα», αλλά, αντιθέτως, συζητούνται αλλαγές όπως η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση των επιτοκίων.

Ο κ. Κουτσούμπας κινήθηκε στο πλαίσιο της πάγιας αντινατοϊκής ρητορικής του ΚΚΕ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, τελικά «συντάχθηκε με την Ε.Ε. και ψήφισε τις ίδιες κυρώσεις προς τη Ρωσία με αυτές που ήταν ήδη σε ισχύ». Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ αποδίδει, επίσης, στην Κουμουνδούρου, τη «συστηματική καλλιέργεια» μιας παραπλανητικής θέσης για εξορθολογισμό της περιοριστικής πολιτικής, αναδεικνύοντας μάλιστα ως παράδειγμα την ποσοτική χαλάρωση που ανακοίνωσε η ΕΚΤ. Ο κ. Κουτσούμπας εντόπισε και μια γεωπολιτική διάσταση στο ελληνικό ζήτημα, περιγράφοντας την αμερικανική εμπλοκή ως «δήθεν αλληλεγγύη» προς την Ελλάδα. Είπε ενδεικτικά, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το ελληνικό ζήτημα με βασικό κίνητρο «τον περιορισμό της ηγεμονίας της Γερμανίας στην Ευρώπη» και, εξίσου σημαντικό, τον «πόλεμο» του ευρώ και του δολαρίου.

Κοιν. εκπρόσωποι, γ.γ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ορίστηκαν ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ οι κ. Θ. Παφίλης και Ν. Καραθανασόπουλος και ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Αχ. Κανταρτζής. Οι κ. Παφίλης και Καραθανασόπουλος θα είναι, επίσης, μέλη της Γραμματείας της Κ.Ο., μαζί με τους κ. Σπ. Χαλβατζή, Γ. Λαμπρούλη και Γ. Μαρίνο. Ο κ. Λαμπρούλης θα προταθεί από το ΚΚΕ για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή