Μπαλτάκος: Εκείνο το οποίο έφταιξε είναι το Μνημόνιο

Μπαλτάκος: Εκείνο το οποίο έφταιξε είναι το Μνημόνιο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα που επικρατεί σε αρκετά στελέχη και ψηφοφόρους της παραδοσιακής Δεξιάς περιέγραψε χθες ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, επιδαψιλεύοντας θετικά σχόλια για τον κ. Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ ο δεξιός, βαράω προσοχή, όπως λένε στον στρατό, μπροστά σε αυτά που κάνει η αριστερή -δυστυχώς για μας- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα ήλπιζα και ευχόμουν και παρακαλούσα αυτά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να τα κάνουμε εμείς», επεσήμανε ο κ. Μπαλτάκος (97,8), επιχειρώντας να αναδείξει ως μείζον πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία την ταύτισή της με τις μνημονιακές επιλογές.

Ο κ. Μπαλτάκος, πριν αποπεμφθεί στον απόηχο της αποκάλυψης περί συνομιλιών του με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ήταν εξ αυτών που εισηγείτο ρήξη με την τρόικα και στροφή της Νέας Δημοκρατίας στα πιο παραδοσιακά δεξιά ακροατήρια, όπως οι ένστολοι, ο χώρος της Εκκλησίας κ.ο.κ. «Εκείνο το οποίο έφταιξε είναι το Μνημόνιο. Πάρα πολύ Μνημόνιο. Πιο πολύ Μνημόνιο από ό,τι απαιτείτο», σημείωσε χθες, προσθέτοντας πάντως ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά: «Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, δεν υπάρχουν κινήσεις και ενδείξεις. Επειδή είμαι πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο, δεν βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο».

Ως «δεξιός», μάλιστα, επικαλέσθηκε τους αριθμούς, σύμφωνα με τους οποίους το 12% των ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν τη Νέα Δημοκρατία «χάθηκε προς τα δεξιά». Ως προς την επόμενη μέρα, αν και σημείωσε -όπως προαναφέρθηκε- ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν κινήσεις αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά, υπενθύμισε ότι στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, το 2009, κέρδισε η δεξιά πτέρυγα και προέβλεψε ότι η ίδια πτέρυγα θα κερδίσει «και τις επόμενες εκλογές, αν γίνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή