Καμμένος: Πρόεδρος με θέση κατά Μνημονίου

Καμμένος: Πρόεδρος με θέση κατά Μνημονίου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς κινητά, τα οποία είχαν αφεθεί εκτός αίθουσας, συνεδρίασε, παράλληλα με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ με αντικείμενο την προεδρική υποψηφιότητα. Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ήταν, άλλωστε, σε συνεννόηση όλο το τελευταίο διάστημα, ενώ πληροφορίες ήθελαν κατά τη συζήτησή τους, την Κυριακή, όταν και ο κ. Καμμένος δημοσιοποίησε το όνομα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, να συζητείται και η υποψηφιότητα Παυλόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ να «στηρίξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν βρίσκεται στην ενεργό πολιτική και ο οποίος έχει πάρει δημόσια θέση κατά του Μνημονίου». Εσπευσε, όμως, να προσθέσει -καθώς ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως το όνομα του κ. Παυλόπουλου από τον πρωθυπουργό- πως «στο όνομα της εθνικής ενότητας και επειδή η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται σταθερότητα, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όποια και αν είναι η απόφαση κι εκείνον που θα στηρίξει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί δυνατή με τους δανειστές».

Ο κ. Τέρενς Κουίκ, εκ μέρους των ΑΝΕΛ, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο γραφείο του κ. Παυλόπουλου προκειμένου να τον συγχαρεί. Νωρίτερα ο υφ. Επικρατείας (ΜEGA) καταφέρθηκε εναντίον του Βερολίνου κάνοντας λόγο για «τακτικές Βέρμαχτ και οικονομικό Δ΄ Ράιχ» (λίγη ώρα αργότερα ο κ. Τσίπρας αποδοκίμαζε, μέσω του σκίτσου της «Αυγής», αντίστοιχες λογικές). Αίσθηση προκάλεσαν και όσα είπε κ. Νικ. Νικολόπουλος στο Star. Ο βουλευτής Αχαΐας, που είχε προκαλέσει δυσάρεστη έκπληξη με τα ομοφοβικά του σχόλια για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του να σχολιάζει ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, είπε χθες -σε… θρησκευτικούς τόνους- ότι οι πρωτοβουλίες Σαμαρά για συνεννόηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων έχουν στόχο «να κάτσουμε στα τέσσερα και να μας π…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή