Βενιζέλος: H χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό

Βενιζέλος: H χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολική υποχώρηση της θέσης της χώρας από την προκήρυξη των εκλογών και μετά διαπιστώνει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, ζητεί ξανά τη δημιουργία Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χθες ότι «η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό», επισημαίνοντας την ύπαρξη του χρηματοδοτικού κενού αλλά και «διαπραγματευτικών λαθών, που έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή». Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να διορθωθούν τα υφιστάμενα προβλήματα. «Eνα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς» είπε και πρόσθεσε ότι «τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια μπορεί να σώσει το έθνος».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το μνημόνιο παρατείνεται και επισήμανε ότι τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν ακόμη χειρότερα για την κυβέρνηση, καθώς «επιδεινώνεται η κατάσταση της οικονομίας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για το δημοσιονομικό κενό, ενώ επανέλαβε την πρόβλεψη ότι η χώρα θα αναγκαστεί να υπογράψει και τρίτο μνημόνιο. Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε τον κ. Ι. Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας, όπως η Ελλάδα, που έχει ανάγκη από πολύ συγκεκριμένα πρακτικά επιτεύγματα για να βγει από την κρίση και το μνημόνιο, δεν είναι ένας σόουμαν που κάνει μια καριέρα στα ΜΜΕ, αλλά ένας δημόσιος λειτουργός, που στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος πρέπει να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε, ακόμα, ότι η συμφωνία για την παράταση θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, καθώς «είναι δημοκρατικά αδιανόητο αυτό που συμβαίνει». Και προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει παράταση της δανειακής σύμβασης καθώς, όπως είπε, «εδώ που έφτασε η χώρα, πρέπει να επιβιώσουμε». Υπογράμμισε, επίσης, πως ο μόνος τρόπος να καλυφθεί το σημαντικό χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζει η χώρα είναι «η ταχύρρυθμη προώθηση των μέτρων που είναι αναγκαία για να πείσουν τους εταίρους», περιγράφοντάς τα ως τα «ηπιότερα δυνατά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή