Στον πολιτικό σχεδιασμό Ν.Δ. ο Βαρβιτσιώτης

Στον πολιτικό σχεδιασμό Ν.Δ. ο Βαρβιτσιώτης

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρώτες κινήσεις στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της ομάδας λήψης των αποφάσεων στη Συγγρού και, παράλληλα, της αποδυνάμωσης της κριτικής που του ασκείται, κάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς. Χθες ανακοινώθηκε η ανάληψη της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος από τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκ των στελεχών που είχαν λάβει αποστάσεις, αν και συμμετείχε, από το «δείπνο των 14», ενώ παράλληλα έχει παράσχει, με δηλώσεις του, στήριξη στον κ. Σαμαρά.

Πηγές κοντά στον βουλευτή Β΄ Αθήνας τοποθετούν τη σχετική συζήτηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ την Τρίτη, ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης φέρεται να εξασφάλισε πλήρη ελευθερία ως προς την επιλογή των στελεχών που θα τον πλαισιώσουν στο νευραλγικό αυτό πόστο, δεδομένου ότι για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια η Ν.Δ. καλείται να διαμορφώσει συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. Η θέση του Πολιτικού Σχεδιασμού είχε προταθεί, προ εβδομάδων, στον κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος και αρνήθηκε, ενώ πληροφορίες που ήθελαν την κ. Ολγα Κεφαλογιάννη να έχει δεχθεί σχετικές διερευνητικές κρούσεις δεν επιβεβαιώνονταν. Πάντως, η βουλευτής Α΄ Αθήνας, πλην της πολύ πιθανής ενεργοποίησής της ως τομεάρχου Τουρισμού στη «σκιώδη κυβέρνηση» της Ν.Δ., δεν αποκλείεται να αναλάβει και θέση ευθύνης στο κόμμα. Αντίστοιχες εκτιμήσεις υπάρχουν και για τον κ. Β. Κικίλια, επίσης εκ των στελεχών της νέας γενιάς.

Οι επιλογές Σαμαρά για τη νέα «ανθρωπογεωγραφία» της Συγγρού, ως απάντηση στην εσωστρέφεια που προκάλεσε η ήττα της 25ης/1, αναμένεται να ανακοινωθούν σταδιακά, παράλληλα με την κάλυψη των επικεφαλής των τομέων του κόμματος, ενώ παραμένει κενή και η θέση του αντιπροέδρου ή των αντιπροέδρων του κόμματος.

Είναι, ωστόσο, σαφές ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., με τις επιλογές του, επιδιώκει να προκαλέσει «ρωγμές» στο μέτωπο των επικριτών του, να σηματοδοτήσει, εν τοις πράγμασι, μια μεγαλύτερη συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων, που απουσίαζε μέχρι πρότινος από κόμμα και κυβέρνηση, και, φυσικά, να εξασφαλίσει πολιτικές και χρονικές ανάσες έως ότου ξεκαθαρίσει και το μέτωπο στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι βολές προς τον κ. Σαμαρά είναι συνεχείς. Ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, εμφανώς πλέον, έθεσε ζήτημα ηγεσίας, προκαλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ζητήσει ανανέωση της εντολής στο πρόσωπό του, ενώ υπαινίχθηκε ότι υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να κινηθούν οι διαδικασίες. «Οταν υπάρχει μια βαριά ήττα, η ηγεσία από μόνη της θα πρέπει να ζητά επαναβεβαίωση, μια νομιμοποίηση, αν θέλει να είναι αξιόπιστη και δυνατή», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης (99,5), την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα στελέχη συντονίζουν τις κινήσεις τους, ενώ στον χώρο των «40άρηδων» της παράταξης επικρατεί έντονη κινητικότητα με προφανή επιδίωξη να καλυφθεί το κενό πρωτοβουλιών από τους κορυφαίους και, εντέλει, να επιβληθεί στέλεχος της νεότερης γενιάς ως επικεφαλής της επόμενης μέρας στην Κεντροδεξιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή