Εχουν χαθεί 45 ημέρες λέει το ΠΑΣΟΚ

Εχουν χαθεί 45 ημέρες λέει το ΠΑΣΟΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ειρωνικό τόνο σχολιάζουν στη Χαρ. Τρικούπη τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη δημιουργία του «Brussels Group», όπως θα είναι στο εξής γνωστές οι συνεδριάσεις των εκπροσώπων των θεσμών (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ, εκπρόσωπος EFSF/ESM και της ελληνικής κυβέρνησης), στο πλαίσιο της παρακολούθησης όσων μεταρρυθμίσεων πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων. «Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης που θα συναντώνται στις Βρυξέλλες θα συγκροτούν το Brussels Group», αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο της Χαρ. Τρικούπη, όπου προστίθεται ότι «για τον τρόπο λειτουργίας του Athens Group θα ακολουθήσει, προφανώς, νεότερο non paper της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, 45 ημέρες μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να επιδείξει κάποιο επίτευγμα. Αντιθέτως, αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, «στέγνωσε την αγορά, άδειασε τα ταμεία, τείνει να εξανεμίσει τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού των πέντε προηγούμενων χρόνων», με μόνο αποτέλεσμα «να λέγεται η τρόικα, “οι τρεις θεσμοί” και να λέγεται το μνημόνιο, “διευθέτηση”». Από τη Χαρ. Τρικούπη έδωσαν χθες στη δημοσιότητα και μια τροπολογία που κατέθεσαν ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου εντάσσεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «τη θέσπιση ενός προγράμματος στήριξης των χωρών των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη Ζώνη του Ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη». Η συγκεκριμένη τροπολογία, λένε στο ΠΑΣΟΚ, «γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των δήθεν σκληρών και αλλοπρόσαλλων διαπραγματεύσεων που κάνει η κυβέρνηση». Η τρέχουσα κατάσταση, αλλά και η στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι των εξελίξεων, αναμένεται να συζητηθούν αύριο το μεσημέρι σε μια κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης. Αύριο, αναμένεται να ληφθούν και ορισμένες αποφάσεις για το μητρώο των μελών που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του Μαΐου και άλλα οργανωτικά ζητήματα που εκκρεμούν. Το επόμενο Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα γίνει τον Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή