ΝΔ: «Η κυβέρνηση μεγαλώνει τον λογαριασμό»

ΝΔ: «Η κυβέρνηση μεγαλώνει τον λογαριασμό»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ήδη πριν από την έναρξη της συνάντησης Μέρκελ – Τσίπρα, επέλεξαν χθες η Νέα Δημοκρατία και, προσωπικά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ειδικά η αναφορά του πρωθυπουργού τόσο στην επιστολή προς Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ όσο και στις δηλώσεις του από το Βερολίνο, με την οποία απέδιδε ευθύνες για τη χρηματοδοτική ασφυξία στη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την κυβέρνηση Σαμαρά, προκάλεσε έκρηξη στη Συγγρού. «Η κυβέρνηση Αντ. Σαμαρά ανέλαβε τον Ιούνιο του 2012 την εντολή του ελληνικού λαού να κρατήσει τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, να αντιμετωπίσει την κρίση και να αναστρέψει τη βαθιά ύφεση. Οσα υποσχέθηκε, παρά την άκαιρη ανατροπή της, τα πέτυχε: εξάλειψε τα τεράστια “δίδυμα ελλείμματα”, μετέτρεψε τα ελλείμματα σε πλεονάσματα και τη βαθιά ύφεση σε ανάπτυξη», απάντησαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι «εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι άκαιρες εκλογές, που ο κ. Τσίπρας προκάλεσε, το 2015 θα ήταν μια χρονιά υψηλής ανάπτυξης και ταχείας αποκλιμάκωσης της ανεργίας, όπως όλοι οι εγχώριοι και διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν… Αντί να χτίσει ο κ. Τσίπρας σε αυτά τα επιτεύγματα, εγκλωβίστηκε στις αντιφάσεις του, έχασε πολύτιμο χρόνο, στράγγισε όλα τα αποθέματα του κράτους και των τραπεζών, έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών και τώρα εκλιπαρεί για δανεικά, για να μπορέσει να καταβάλει μισθούς και συντάξεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο της Ν.Δ. για την κοινή συνέντευξη του Βερολίνου. «Αν συγκρίνουμε αυτά που ειπώθηκαν με την επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ πριν από λίγες μέρες, όπου περιγραφόταν με δραματικό τρόπο το αδιέξοδο ρευστότητας της Ελλάδας, είναι προφανές ότι τίποτα καινούργιο δεν προέκυψε», σημειώνει ο κ. Κ. Καραγκούνης, προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει το παν για να βγει από τα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει, γιατί κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός μεγαλώνει».

«Κλαίγεται ο Τσίπρας»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς επέλεξε για δεύτερη συνεχή ημέρα να κλιμακώσει την αντιπαράθεση. Η επιλογή του μοιάζει να έχει ως αφετηρία την εκτίμηση ότι στο κρίσιμο διάστημα των επόμενων εβδομάδων η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις και τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην προσπάθειά της να διαμορφώσει ένα πακέτο μέτρων που θα είναι, ταυτόχρονα, αποδεκτό από τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και από τους εταίρους του κ. Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την Καλαμάτα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «θέατρο υπερήφανης διαπραγμάτευσης» από την κυβέρνηση. «Ενημερώνεις τους ξένους ηγέτες ότι η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική, την ώρα που διαβεβαίωνες τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε με τη ρευστότητα ούτε με τα δάνεια ούτε με τις συντάξεις. Υπερηφάνεια, όμως, είναι να βγάζεις τη χώρα από την κρίση, να μην έχεις ανάγκη από άλλα δανεικά και να μην κλαίγεσαι στους ξένους ηγέτες», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και προέτρεψε τον πρωθυπουργό «να έχει κριτήριο τις ανάγκες της χώρας και της οικονομίας και όχι τα γνωστά λόγια για εσωτερική κατανάλωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή