Το ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατηγική σύγχυση και αδυναμία λήψης ακόμη και των πιο απλών αποφάσεων αποδίδουν στην κυβέρνηση από τη Χαρ. Τρικούπη. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι γίνεται σαφές πως πέρα από την προφανή διγλωσσία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών για σειρά ζητημάτων (μεταναστευτικό, εργασιακά, μεταρρυθμίσεις, διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους), υπάρχει και μια σαφής αδυναμία συντονισμού από το Μαξίμου. Ως απόδειξη για το συγκεκριμένο φαινόμενο παρουσιάζουν και τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, ο οποίος, όπως λένε, «εκφράζει αυθεντικά, λόγω της θέσης του» και τον πρωθυπουργό. Σε σαφώς ειρωνικό τόνο, επισημαίνουν ότι από τις δηλώσεις του κ. Φλαμπουράρη αναδεικνύεται ο πραγματικός στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης «που συμπυκνώνεται στις λέξεις “έλα μωρέ, όλα θα γίνουν”».

Από τη Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν ότι, βάσει των δηλώσεων του κ. Φλαμπουράρη, φαίνεται πως η κυβέρνηση αναμένει, περίπου, τα εξής: Οτι οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ θα υποχωρήσουν, κάνοντας δεκτές τις ελληνικές θέσεις, καθώς δεν επιθυμούν Grexit. Και προσθέτουν ότι, σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει αδιέξοδο «που αφορά προφανώς την έξοδο από το ευρώ, δεν είναι καθόλου κακό να ερωτηθεί ο λαός με δημοψήφισμα». Σχολιάζοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Επικρατείας, από τη Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα «υποβαθμίζει και αποδυναμώνει καθημερινά τους μέσα», νομίζοντας ότι «εκβιάζει τους έξω». Μάλιστα αναφέρουν ότι οι επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής οδηγούν σε «εσωτερική παύση πληρωμών, στέγνωμα της πραγματικής οικονομίας, αποδυνάμωση των τραπεζών, αποθάρρυνση κάθε επένδυσης, επιστροφή στην ύφεση». Η εικόνα αυτή, εκτιμούν στη Χαρ. Τρικούπη, αναδεικνύει εικόνα περιθωριοποίησης της χώρας εντός της Ζώνης του Ευρώ.

Αυτή είναι και μία από τις αντιπολιτευτικές διαφοροποιήσεις του ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με τη Ν.Δ., η οποία εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος για Grexit. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος εκτιμά ότι η χώρα θα παραμείνει εντός του ευρώ, σε μια κατάσταση τεχνητής υποστήριξης για όλη την περίοδο μέχρι και τη θερινή συζήτηση για ένταξη σε τρίτο πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή