Ν.Δ.: συζητήσεις για την «επόμενη μέρα»

Ν.Δ.: συζητήσεις για την «επόμενη μέρα»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνιμα εγκατεστημένο πάνω από τη Ν.Δ. βρίσκεται το σύννεφο της εσωστρέφειας, καθώς στο σύνολό τους τα στελέχητου κόμματος, είτε εντάσσονται στην ηγετική ομάδα είτε στους αντιφρονούντες, κινούνται εμφανώς με όρους «επόμενης ημέρας». Παρά τις διαδοχικές συναντήσεις του κ. Αντ. Σαμαρά σε Βρυξέλλες χθες και Στρασβούργο, αλλά και την εξέλιξη των κομματικών εκδηλώσεων ενόψει συνδιάσκεψης (αυτή την εβδομάδα στην Ξάνθη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την επομένη στην Τρίπολη για την Παιδεία), το κλίμα παραμένει βαρύ.

Ως αποτέλεσμα, ακόμη και στελέχη που, μέχρι πρότινος, απέφευγαν να επανέλθουν στα εσωκομματικά, όπως ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, αναγνώριζαν χθες ότι η αναμέτρηση μοιάζει αναπόδραστη. «Η Ν.Δ. πρέπει να περάσει μέσα από μια φάση εσωτερικής ανασυγκρότησης, την οποία ακόμη αντιμετωπίζουμε με δισταγμό και καχυποψία. Οταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία και επιτύχουμε τη συμφωνία, θα υπάρχει άπλετος χρόνος», επεσήμανε υπαινικτικά. Στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά επίπεδα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν μαζικές εκδηλώσεις βουλευτών, πρώην βουλευτών της περιόδου 2004 – 2014, καθώς και στελεχών με μακρά πορεία στον κομματικό μηχανισμό.

Ηδη, δε, τα εκατέρωθεν βέλη δεν κατευθύνονται στα τυφλά προς το απέναντι στρατόπεδο, αλλά προσωποποιούνται, άμεσα ή έμμεσα. Ετσι, στις αιχμές που επεφύλαξε προ ημερών ο κ. Ν. Δένδιας για στελέχη που «βολεύονται» περί την ηγεσία και δεν συμβάλλουν στην αλλαγή σελίδας στο κόμμα απάντησε την Κυριακή (ΣΚΑΪ) ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας δηκτικά για τον συνυποψήφιό του στη Β΄ Αθήνας ότι «αρχηγούς δεν βγάζουν τα κανάλια». Οι αιχμές Γεωργιάδη, που θεωρείται ότι απηχούν την ηγετική ομάδα, προκάλεσαν, αλυσιδωτά, το σχόλιο του Ευ. Αντώναρου για «σώγαμπρους που θέλουν να έχουν και λέγειν για το τι γίνεται στην Κεντροδεξιά» κ.ο.κ.

Σημείο τριβής και η στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ. αν ποτέ η κυβέρνηση φέρει μία συμφωνία με τους πιστωτές στη Βουλή. Στην ηγετική ομάδα υπάρχουν εισηγήσεις για αρνητική ψήφο ή αποχή, ενδεχόμενο που προκαλεί αντιδράσεις στελεχών, όχι μόνον φιλελεύθερου προσανατολισμού, αλλά και «καραμανλικών», που κρίνουν αδιανόητη μία νέα αλλαγή στάσης από την ηγεσία, ενώ δεν είναι λίγοι που δεν αποκλείουν πάνω σε αυτόν τον καμβά να αποτυπωθεί ο εσωτερικός διχασμός του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή