Δημ. Κουτσούμπας: Είναι στα σκαριά ένα νέο μνημόνιο

Δημ. Κουτσούμπας: Είναι στα σκαριά ένα νέο μνημόνιο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μνημόνιο, δίχως καμιά ουσιαστική διαφορά σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα, διακρίνει ο γ.γ. του ΚΚΕ. Ο κ. Δ. Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κομοτηνή, είπε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ εκτιμά πως η συμφωνία, «άσχετα με το τι λέγεται, είναι στα σκαριά, θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα μνημόνιο, το οποίο δεν θα ονομάζεται έτσι, όμως θα περιέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα». Στη νέα συμφωνία θα περιλαμβάνονται, όπως είπε, αυξήσεις στον ΦΠΑ, επέκταση των φορολογικών βαρών για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις των στρατηγικών υποδομών της χώρας, καθώς επίσης, αλλαγές στα εργασιακά και «αρνητικές ανατροπές στο ασφαλιστικό». Σημείωσε, μάλιστα, ότι τα εργασιακά και το ασφαλιστικό απομένουν ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις περί πιθανής προσφυγής στις κάλπες (είτε πρόκειται για δημοψήφισμα, είτε για εκλογές). Περιέγραψε την πιθανότητα ανακίνησης μιας τέτοιας διαδικασίας ως «στάχτη στα μάτια του λαού», προκειμένου να εξακολουθήσει η εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι διατηρεί εν ισχύι τους εφαρμοστικούς νόμους των προηγούμενων μνημονίων, στους οποίους θα προσθέσει και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα συσσωρεύουν νέα μέτρα. Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ, δηλαδή την αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού πλαισίου της χώρας.

Ο κ. Κουτσούμπας, στην περιοδεία που πραγματοποίησε με τη συνοδεία και άλλων μελών της Κεντρικής Επιτροπής στη Ροδόπη, επισκέφθηκε χώρους εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες και το νοσοκομείο της Κομοτηνής. Προανήγγειλε ότι στις 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική απεργία σε όλα τα νοσοκομεία. Από το ΚΚΕ εξαπέλυσαν, χθες, σφοδρότατη επίθεση εναντίον του κ. Π. Καμμένου, με αφορμή τις εξαγγελίες του για δημιουργία νέας βάσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, τονίζεται ότι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας περί προστασίας της χώρας από την τουρκική προκλητικότητα «δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά». Στον Περισσό, προφανώς, διαφωνούν με την πρόταση του κ. Καμμένου και, με μια σαφή νύξη προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνουν πρόσκληση σε «όσους αισθάνονται αριστεροί και ριζοσπάστες να μην επιτρέψουν τέτοιους σχεδιασμούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή